Propera preestrena a la UAB: 'El Cairo Confidencial' de Tarik Saleh.

La Sala Cinema de la UAB acull preestrenes de forma gratuïta i en versió original subtitulada per acostar títols que l'endemà es projecten a algunes sales comercials importants del país. Cultura en Viu programa aquesta cartellera els dijous a les 13h i la taquilla està oberta a partir de les 12h per recollir les entrades.
 

19/02/2018

El proper dijous 15 de març projectem: El Cairo Confidencial (The Nile Hilton Incident, 2017), de Tarik Saleh.

Noredin és un detectiu corrupte dins un sistema corrupte. Amb un futur brillant dins el cos de policia, el seu principal objectiu és fer-se ric. Unes setmanes abans de la Revolució Egípcia de l’any 2011, és enviat a l’hotel Nile Hilton on acaben de descobrir el cadàver d’una dona. El que inicialment semblava un crim passional es converteix en quelcom que afecta l’elit d’El Cairo. Això el durà a trencar certs límits per aconseguir justícia.

El film ha rebut el Premi per la Millor Pel·lícula Internacional al Festival de Sundance, l’Espiga d’Or pel Millor Director i Millor Guió al Seminci de Valladolid i ha estat nominada com a Millor Pel·lícula Estrangera als Premis César.

Tarik Saleh  (Estocolm, 1972) és un director, guionista i artista de graffitti. Va començar la seva carrera com un dels artistes de graffitti més prominents de Suècia. El seu treball com a director artístic el va portar a començar la revista de documentals Alive in Cairo, Egipte (1995). L’any 2001 va codirigir Sacrificio – Who betrayed Che Guevara? I el 2005 el documental Gitmo – The New Rules of War, ambdues amb Erik Gandini.

El 2009 va dirigir el film d’animació Metropia, que es va estrenar a l’obertura de la setmana de la crítica a Venècia. Ha visitat 65 festivals de cinema i ha guanyat diversos premis. Va ser la nominació de Suècia pel Nordic Council Film Prize.

L’any 2011 va dirigir vídeos musicals Lykke Li. L’any 2014 es va estrenar la versió teatral del seu últim film, el thriller Tommy.

País: Suècia / Duració: 106 minuts / Gènere: Thriller / Idioma: Àrab i Dinka subtitulat al castellà
 
INFORMACIÓ GENERAL
Situació: Plaça Cívica, Campus de Bellaterra.
Capacitat: 190 persones.
Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la sala.
La taquilla s'obre mitja hora abans de començar cada projecció.
Els dijous de preestrena s'obre la taquilla a partir de les 12h.
No es reserven localitats i només s'entrega una entrada per persona.
 
 
Cultura en Viu
Edifici L'Àgora (Plaça Cívica)
Telèfon: 93 581 10 21
cultura.enviu@uab.cat
 
 

 

Notícies relacionades

Setmana Saludable i Sostenible

Del 16 al 20 d'abril tindrà lloc la IX Setmana Saludable i Sostenible a la UAB: més de 50 activitats (tallers, conferències, caminades, cursa, esports, entre d'altres) adreçades a la comunitat per tal de difondre un estil de vida saludable. A més, dimecres i dijous arribaran food-trucks amb menjar i música en directe. Llegir més

Totes les notícies