Sala de premsa Premsa i mitjans

Prop de 1.000 estudiants participen a les activitats de Salut de la FAS

El grup de voluntariat de Salut de la FAS ha dut a terme una quinzena d'activitats durant el curs que han arribat a quasi 1.000 estudiants de la UAB. Un grup de 10 persones voluntàries ho ha fet possible. 

17/06/2014

El Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària parteix de la voluntat d'allunyar-se dels prejudicis morals paternalismes que giren al voltant de la sexualitat i el consum de drogues. Per tant, amb la finalitat d'oferir informació objectiva i sensibilitzar la comunitat universitària sobre estils de vida saludables, s'organitzen tot un seguit d'activitats durant el curs.
 
Enguany, s'han celebrat una quinzena d'activitats que han permès arribar a prop de 1.000 persones. En primer lloc, hi ha hagut diferents estands informatius amb jocs i punts de debat a la Festa Major, a la Setmana Saludable, al Dia de la Dona, al Dia Mundial del VIH o per Carnestoltes. A més, però, aquest curs també s'ha innovat. Per un costat, s'ha celebrat la primera edició del Concurs de Relats Eròtics amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. Una primera edició molt ben valorada per l'elevada participació (un total de 44 obres, de les quals 5 de poesia, 23 de prosa i 16 tuits) i la qualitat i perspectiva dels escrits, que es van poder llegir el passat 23 d'abril. Segons Júlia Betrian, tècnica responsable del Programa de Salut, "és una novetat que seria interessant repetir el curs vinent".
 
En segon terme, adherint-se a campanyes impulsades des d'organismes externs (com la Taula de Diàleg per la prevenció dels trastorns alimentaris o CESIDA), el voluntariat de salut ha treballat també per a combatre els trastorns de la conducta alimentària a través del #ResSer i per a lluitar contra l'exclusió i els estigmes de les persones amb VIH. El vídeo elaborat pel grup de voluntariat va arribar al concurs proposat per CESIDA "HIV THINK THANK".



L'activitat estrella, però, és sens dubte el "Xiringu", el punt informatiu itinerant que permet que els voluntaris i voluntàries arribin directament als estudiants de la universitat a totes les facultats. Així doncs, l'objectiu per aquests propers cursos és enfortir-lo i potenciar-lo, segons la tècnica responsable.
 
No es pot deixar de banda la formació que, en col·laboració també amb altres entitats com Actuavallès, CESIDA o el Departament de Salut, permet oferir continguts de qualitat al voltant de la sexualitat, els hàbits alimentaris i el consum de drogues. S'ha fet formació sobre perspectives alternatives de sexualitat, Virus del Papiloma Humà, entre d'altres.
  
El conjunt d'activitats d'aquest 2013/2014 ha estat possible gràcies a un grup de 10 persones voluntàries que dediquen el seu temps lliure al programa de Salut. 

Aquest programa rep el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per dur a terme activitats de sensibilització sobre sexualitat i afectivitat i sobre consum de drogues.