Núria Sánchez Mira, premiada per la recerca en ciències socials

NuriaSanchezMira

La Doctora en Sociologia per la UAB, Núria Sánchez Mira, és la guanyadora de la quarta edició del premi Ángel Rozas, dedicat a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells. Ha estat guardonada pel seu treball sobre les transformacions en la divisió social i sexual del treball dins l’actual context de crisi.

10/01/2017

El premi Ángel Rozas reconeix la feina desenvolupada en diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball.

“La división social y sexual del Trabajo en transformación”, de Núria Sánchez Mira, és el títol del treball guanyador de la quarta convocatòria del Premi Ángel Rozas 2016 i que és atorgat per la Fundació Cipriano García – Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya.

La recerca tracta, des d’una perspectiva sociològica, les importants transformacions en la divisió social i sexual del treball dins l’actual context de crisi. Particularment, se centra en els patrons d’ocupació de les parelles, en els canvis i el desenvolupament de la llar durant el període d’expansió econòmica així com des de l’impacte de la crisi el 2008. Els canvis en les relacions de gènere o en l’eix de la classe social són algunes qüestions que Sánchez Mira ha analitzat en el seu estudi.

El jurat ha estat presidit per l’historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Fontana, l’editor, Xavier Folch, la directora de la Fundació Cipriano García, Rosa Sans, el catedràtic de Ciència Política i de l’Administracó per la UAB, Josep M. Vallès i la doctora en Ciències Econòmiques i professora d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona (UB), Maite Vilalta.

Núria Sánchez Mira és doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat beneficiària del programa FPU del Ministeri d'Educació, i actualment forma part del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) com a tècnica de recerca. Ha treballat en diversos projectes de recerca internacionals i nacionals amb finançament competitiu (CAPRIGHT-Resources, rights and capabilities; in search of social foundations for Europe- VI Programa Marc; “La brecha salarial y la brecha de cuidados. Dos factores de desigualdad de género”-Instituto de la Mujer - EEA Grants; “La brecha salarial como fenómeno multidimensional. Análisis de barreras institucionales, organizacionales y culturales. Propuestas para la intervención” - Recercaixa).

Els seus interessos d'investigació abarquen estudis del treball i de l'ocupació amb perspectiva de gènere, amb especial interès en aquelles aproximacions comparatives i que utilizen els mètodes mixtos.

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya és l’entitat encarregada de convocar el premi Ángel Rozas, destinat a investigadors i investigadores novells que hagin confeccionat treballs de recerca en ciències socials. L’objectiu del premi és reconèixer la feina desenvolupada en diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball.

El premi consisteix en la publicació del treball guanyador en un llibre i la seva distribució.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies