Sala de premsa Premsa i mitjans

Mostra dels espais didàctics per treballar les ciències experimentals a les aules d'educació infantil

GrupNoiesEducació
La VI Mostra d'Espais didàctics per a treballar les ciències experimentals a les aules d'educació infantil tindrà lloc el proper dilluns, 29 de maig, de 16.30 a 18.30 hores, a la Plaça de les Oliveres del campus de Bellaterra.

25/05/2017

La jornada tindrà lloc el dilluns, 29 de maig, es desenvolupa en el marc de l'assigantura Didàctica del Coneixement del Medi Natural Social II, de 3r curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB, i està coordinada per les porfessores Genina Calafell i Neus Banqué, del Departament de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l'Educació.

L'alumnat d'aquesta assignatura ha preparat 30 activitats-espais didàctics, que responen qüestions com ara "Com són les bombolles de sabó?", "On se'n va el sol quan es fa fosc?", "Com la pell canvia de color?", "Com ha arribat l'escuma a la meva banyera?", "C'on surt la mel?", entre d'altres.

Els alumnes s'han encarregat de dissenyar els diferents espais des de la perspectiva de la ciència orientada a que sigui un lloc d'interacció per a infants de diferents nivells. A partir de diferents temàtiques relacionades amb les ciències experimentals, els alumnes plantejaran hipòtesis, i els nens hauran de resoldre-les mitjançant els diferents materials i guiats per l'alumnat d'Educació.

Enguany s'ha convidat a l'Escoleta de Bellaterra, i és obert a totes les famílies i mestres que hi vulguin participar. Hi haurà mestres en actiu, però sobretot famílies, ja que es durà a terme de 16:00 a 18:30 hores. Es busca molta interacció entre la universitat i l'escoleta.

És una activitat que ja s'ha organitzat anteriorment a la Universitat i que altres facultats també han realitzat. Així doncs, l'alumnat, a partir del disseny, implementaran les activitats i s'autoavaluaran mitjançant una rúbrica que han fet a classe.

Tots els materials que s'utilitzaran els han elaborat els alumnes, a partir d'unes pautes metodològiques, i enguany l'objectiu és que se n'utilitzen de més sostenibles.

La mostra és la sisena vegada que s'organitza i tot i que inicialment era una activitat més tancada a l'aula, ara s'ha plantejat d'una manera més oberta a la comunitat universitària i a l'escoleta.

Els objectius s'emmarquen dins del desenvolupament i el treball cooperatiu i la intervenció amb l'entorn. Totes les activitats es duran a terme a la Plaça de les Oliveres.