Sala de premsa Premsa i mitjans

Martí Boada, nomenat assessor científic de la UNESCO

170526MARTIBOADAIMG
El doctor Martí Boada, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB (ICTA-UAB), ha estat nomenat assessor científic de la UNESCO en temes de conservació de les Reserves de la Biosfera.

26/05/2017

El doctor Boada s’ha incorporat a l’organització, amb seu a París, com a consultor del Programa Man and Biosphere (MaB) inclòs a la Divisió d’Ecologia i Ciències de la Terra. Boada, que és el director del grup de recerca Conservació, Biodiversitat i Canvi Global (Nycticorax) de l’ICTA-UAB, serà l’encarregat d’avaluar les propostes de noves Reserves de la Biosfera als països d’Amèrica Llatina i de la conca mediterrània i el nord d’Àfrica. A més de determinar quines propostes són mereixedores de l’acreditació d’aquesta figura protectora de la biodiversitat, revisarà aquelles reserves ja existents que no han assolit els objectius establerts i a les quals se’ls podria treure l’acreditació. D’altra banda, el Dr. Boada continuarà fent el seguiment de la Xarxa de Reserves de la Biosfera Mediterrànies de la UNESCO.

Martí Boada, que s’ha instal·lat a París, compaginarà aquesta feina amb la seva tasca docent al Màster SAES i al programa de doctorat en Ciència i Tecnologia Ambientals de l’ICTA-UAB. Assegura que aquest càrrec supos€ œl‰?ant repte que li permetrà aportar nous conceptes al camp del pensament ambiental des d’una visió planetària. “Fins ara es creia que la natura anava per un costat i els humans per una altra, però això ha canviat. Tan important és conservar el bosc com la gent que hi viu perquè els ecosistemes també han de tenir en compte la història natural i social de la zona”, indica.

Les Reserves de la Biosfera, coordinades des del Programa MaB (Man and Biosphere) de la UNESCO, són àrees representatives dels territoris i paisatges de la Terra, d’ambients terrestres, costaners i marins; i tenen com a objectiu conciliar la conservació de la natura i el desenvolupament socioeconòmic.

La Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera compta a l’actualitat amb 669 zones a 120 països d’arreu del món, incloent 16 emplaçaments transfronterers.