Marca en la teva matrícula la casella per la cooperació al desenvolupament

L'estudiantat de la UAB podeu al matricular-se fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat de la UAB el qual finança projectes de cooperació a països del Sud i d'educació per al desenvolupament promoguts per la mateixa comunitat universitària.

30/06/2017

A l'hora de formalitzar la matrícula per al curs vinent es pot marcar la casella per fer un donatiu de 15 € que es destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament a països del sud o a accions d'educació per al desenvolupament al campus de la universitat. El Fons de Solidaritat de la UAB, amb més de 21 anys d'existència, recull els donatius que posteriorment s'assignen als projectes que proposen professorat i estudiants.

La resolució dels projectes als quals es destinaran durant el 2017 els fons recaptats en l'anterior període es va fer pública el mes de maig. En el marc de les propostes per a la cooperació internacional, la resolució inclou projectes amb centres universitaris de Nicaragua, Bolívia, Argentina, Uganda i Nigèria, entre d'altres, i s’incideix en àmbits diversos com l'educació, el gènere, la salut, el medi ambient, la governabilitat democràtica, l'agricultura i l'alimentació. Les iniciatives, proposades per estudiants i professors de la UAB, es duen a terme amb col·laboradors dels països on s'actua, com ara centres universitaris o instituts de recerca, sovint amb alguna vinculació prèvia amb la UAB. En la línia de l’educació per al desenvolupament (EpD) es va aprovar un projecte que finançarà una proposta de formació i promoció de la recerca sobre justícia ambiental que està emmarcada en una assignatura del Grau de Ciències Ambientals i que pretén posar en valor altres formes de coneixement, participació i aprenentatge  tot combinant ciència, art i activisme.

La campanya del 0,7% es va iniciar a la UAB el 1994. En consonància amb el moviment pel 0,7%, que promovia la cooperació i la solidaritat amb els països del sud, el claustre de la universitat va decidir sumar-se a la iniciativa i destinar una part del pressupost a accions de cooperació per al desenvolupament. El Fons, a més, es nodreix de les aportacions de PAS i PDI, que fa donatius de forma contínua.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) gestiona el Fons de Solidaritat a través de l'Àrea de Cooperació i EpD. Cada any, obre convocatòries a les quals el personal docent i investigador i l’alumnat de màster i doctorat poden presentar els seus projectes, d’entre els quals sorgiran les iniciatives seleccionades on es destinaran els fons recaptats amb les donacions.

Si sou estudiants de la UAB, us animem a marcar la casella de solidaritat i fer l’aportació de 15 € per al Fons de Solidaritat de la UAB.

 

Notícies relacionades

El Concert "50 Anys de la UAB", al Teatre La Faràndula de Sabadell

El Concert "50 anys de la UAB" tindrà lloc el dijous, 3 de maig, a les 20 hores, al Teatre La Faràndula de Sabadell. Anirà a càrrec del Cor i l'Orquestra de la UAB i de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El repertori inclou una composició i estrena especial per al 50 aniversari titulada "El secret de les coses", del reconegut músic i compositor Marc Timón (Alumni UAB). Llegir més

Totes les notícies