Sala de premsa Premsa i mitjans

Les Jornades Doctorals de Química arriben a la 6a edició

6enes Jornades Doctorals de Química
La 6a edició de les Jornades Doctorals organitzades pel Departament de Química tindran lloc de l’1 al 3 de juny, a la sala d’Actes de la Facultat de Ciències i Biociències, amb la participació de tres destacats investigadors internacionals i d’una trentena d’estudiants de doctorat, que hi presentaran els seus treballs.

26/05/2016

Les Jornades pretenen enfortir el vincle dels futurs doctors amb el món laboral i impulsar l’esperit emprenedor i alhora donar a conèixer recerques punteres que s’estan duent a terme a nivell global, mitjançant la participació de conferenciants destacats.

Enguany hi participaran una trentena d’estudiants del Programa de Doctorat, que també exposaran els estudis científics en què estan treballant, així com tres investigadors de prestigi internacional que oferiran les seves conferències en cadascuna de les jornades.

Dimecres, 1 de juny, Luis Liz-Marzán, professor-investigador Iberbasque i director científic del Centre d’Investigació Cooperativa en Biomateriales (CIC biomaGUNE) oferirà la conferència “Molecular Thinking for nanoplasmonics Design”. Liz-Marzán té una experiència de més de vint anys de recerca en diverses universitats i centres de recerca, entre els quals el Max Planck Institute of Colloids and Interfaces. Les seves contribucions es centren en la síntesi i l’assemblatge de nanopartícules i nanopartícules plasmòniques, així com en el desenvolupament d’eines de diagnòstic i sensors basats en nanopartícules.

El dia 2, Luisa Torsi, professora de Química Analítica de la Universitat de Bari “A.Moro”, parlarà sobre “Organic Bio-electronics for futur ultra-high sensitive and low-cost sensing applications”. Torsi va guanyar l’any passat el premi a la millor dona inventora de l’European Woman Inventors & Innovators Network amb un circuit electrònic que pot ser imprès en plàstic o paper per convertir-se en un sensor biològic. Actualment la seva activitat es centra principalment en els transistors orgànics de pel·lícules fines usats com a sensors ultra-sensibles.

Finalment, divendres dia 3, Luisa de Cola, professora i càtedra AXA de Química Biomaterial de l’Institut de Ciència i Enginyeria Supramoleculars (ISIS) de la Universitat d’Estrasburg, impartirà la conferència “Nanomedicine: dream or reality?”. Luisa De Cola ha publicat més de 280 articles i ha registrat 30 patents; compta  a més amb el reconeixment de Chevalier de la Légion d’Honneur de França. Els seus interessos en recerca són els materials luminiscents para a dispositius òptics i electroluminiscents i els nanomaterials per a teràpia i diagnosi per la imatge.

L'accés a les Jornades és obert, però les persones que no formen part del Departament de Química cal que s'inscriguin prèviament escrivint al correu electrònic gestio.postgrau.quimica@uab.cat

Programa de les VI Jornades Doctorals de Química