La UAB ofereix un MOOC en accessibilitat a les arts escèniques

Teatre

La UAB, junt amb els membres del projecte europeu Accessible Culture&Training, imparteix un nou curs MOOC, Accessibility to the Scenic Arts, que compta amb la participació del Departament de Cultura. El curs ja està disponible en anglès a la plataforma Coursera.

11/06/2018

El projecte Accessible Culture&Training (ACT) ha elaborat un Massive Open Online Course (MOOC) un curs en línia obert i massiu en accessibilitat a les arts escèniques. Anomenat Accessibility to the Scenic Arts, el nou MOOC és lliure, gratuït i obert, adreçat a un públic divers i ampli, disponible en anglès a la plataforma d’educació online Coursera amb una durada de set setmanes.
 
Al llarg del curs, els alumnes aprendran què és l’accessibilitat i quins elements són claus en l’accessibilitat als equipaments escènics i musicals. Es tractaran els serveis específics d’accessibilitat, la comunicació accessible i la gestió en esdeveniments i espectacles. Un cop superat el curs, l’alumne tindrà la possibilitat d’obtenir un certificat emès per l’European Certification and Qualification Association (ECQA).
 
El curs és impartit per Pilar Orero i Anna Matamala, professores del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental, i per Sharon Black, professora d’Interpretació i Traducció de la Queen's University de Belfast.
 
El projecte Accessible Culture&Training

El projecte Accessible Culture&Training (ACT) proposa la definició d'un nou perfil professional (expert/manager en accessibilitat per a les arts escèniques) que permeti als espais escènics i musicals assumir les necessitats d’accessibilitat que els hi reclama la normativa. El projecte se centra en la promoció de la igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat als esdeveniments culturals en tots els països i idiomes, i busca establir i qualificar el perfil d'expert en accessibilitat per apoderar a tota la ciutadania.

L'ACT és cofinançat pel Programa ERASMUS+ de la Unió Europea, i compta amb els següents membres: la UAB, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Trànsit Projectes, l’European Certification and Qualification Association (ECQA), la companyia de teatre NTGent (Bèlgica), l’agència d’accessibilitat INTER (Bèlgica), University of Antwerp (Bèlgica), University of Vienna (Àustria) i The Queen’s University of Belfast (Irlanda del Nord).

 

Notícies relacionades

Totes les notícies