Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB i l'ICN2 organitzen l'escola d’Estiu en Nanociència NFFA

Escola NFFA
L’Escola d’Enginyeria de la UAB acull, del 18 al 22 de juliol, la primera escola d’estiu NFFA (Nanoscience Foundries and Fine Analysis), sobre la instrumentació i les tècniques d’anàlisi en nanociència i nanotecnologia per a l’accés al consorci NFFA-Europe.

13/07/2016

L’escola s’organitzarà entorn a quatre grups temàtics amb conferenciants de tot Europa i estarà adreçada, en aquesta primera edició, a la radiació sincrotró. S’hi tractaran àmbits com la teoria i la simulació en nanociència, la litografia, la síntesi, el creixement i la caracterització dels nanomaterials.
 
Amb més de 40 participants entre estudiants de doctorat, postdocs, investigadors joves, enginyers, tècnics i científics tant de l’àmbit acadèmic com industrial, l’escola està organitzada conjuntament per la UAB i l’ICN2. S’organitzaran visites a les instal·lacions del sincrotró ALBA, de l’ICMAB-CSIC, de l’IMB-CNM-CSIC, dels laboratoris de la pròpia universitat i de l’ICN2.

El programa detallat es pot consultar a: www.nffa.eu/summer-school

La major xarxa d'infraestructures científiques europees en nanociència
El projecte NFFA-Europe reuneix a vints institucions punteres en aquest camp, entre les quals hi ha sincrotrons, centres de recerca i universitats d'Itàlia, França, Alemanya, Suïssa, Grècia, Suècia, Regne Unit, Àustria, Eslovènia i Espanya, entre ells el Parc de Recerca UAB, l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC), l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i el Sincrotró ALBA.

L'objectiu és integrar les seves infraestructures i laboratoris i posar-les a l'abast d'un gran nombre d'investigadors de diverses disciplines perquè puguin desenvolupar projectes de recerca. El projecte persegueix, així, crear sinergies per oferir les millors instal·lacions per fer recerca sobre les propietats dels materials a nanoescala, tant als científics acadèmics com a les empreses. Gràcies a aquesta iniciativa, investigadors i empreses de totes les regions d'Europa i de diferents àmbits podran accedir a les infraestructures necessàries per desenvolupar el seu projecte en totes les seves fases i amb els mètodes més específics i precisos, que inclouen des del desenvolupament de models teòrics i simulacions numèriques amb superordinador, fins a la síntesi de nanomaterials, i diferents processos de fabricació i caracterització d'estructures a la nanoescala.