La UAB i el Parc Taulí signen un conveni per millorar la recerca i l’assistència en Salut Mental

Conveni UAB - Parc Tauli

En el marc del conveni es desenvoluparan col·laboracions específiques en l’àmbit de la salut mental per millorar els serveis, les polítiques de prevenció, l’atenció als pacients i la sensibilització social envers la malaltia mental, així com la recerca en aquest àmbit.

10/10/2017

Per mitjà de la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental de la UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell han desenvolupat en els darrers anys col·laboracions específiques en l’àmbit de la salut mental.

En aquest context, ambdues institucions han signat avui un conveni per establir un marc de col·laboració entre els serveis de Prevenció i Assistència i de Formació de la UAB i el Consorci en els aspectes preventius, formatius i de recerca en aquest àmbit, així com un marc de relació fluida entre els professionals de les dues institucions.

Entre els objectius del conveni, es pretén establir un sistema d’assessoria especialitzada en salut mental  entre els professionals de la salut d’ambdues institucions per compartir coneixements i experiències en la pràctica clínica i contribuir a la millora dels serveis oferts a la UAB, especialment en les polítiques de prevenció. També es definirà un mapa de derivacions per a casos clínics específics i per als que requereixin un seguiment mes enllà del sistema d’assistència sanitària establert a la UAB, considerant la sectorització vigent per a l'atenció especialitzada en salut mental i addiccions a Catalunya.

L’acord també considerarà l’elaboració d’un pla de formació per a la comunitat universitària, segmentat per col·lectius, que contribueixi a la millora de la sensibilització social envers la malaltia mental i empoderi les persones en la gestió de casos i la convivència saludable. S’establirà un protocol per gestionar les emergències en salut mental que afectin els membres de la comunitat universitària, produïdes dins l’àmbit de la UAB i que tenen com a referència l'Hospital Universitari Parc Taulí. El conveni també contempla consolidar l’activitat de recerca conjunta d’ambdues institucions, en especial l’orientada al món laboral, basada en aquests objectius o que reverteixi en la seva millora.

El conveni ha estat signat aquest matí, al rectorat de la UAB, per la rectora de la Universitat, Margarita Arboix, i el Director General del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Joan Martí i López.

 

Notícies relacionades

Living Lab Salut Mental

Enquesta sobre benestar emocional al campus de la UAB

El projecte Living Lab en Salut Mental posa a l'abast de la comunitat universitària una enquesta sobre benestar emocional al campus de la UAB, que permetrà definir quins són els temes prioritaris i quina seria la millor forma d'abordar-los. El termini per enviar les respostes finalitza el dia 30 d'abril. Llegir més

SetmanaSolidaria

I Setmana Solidària sobre la salut mental

Transtorns mentals, depressió, ansietat o suïcidi són alguns dels temes que abordaran diferents persones expertes a la I Setmana Solidària, que organitzen les facultats de Ciències i Biociències del 23 al 27 d'abril, amb l'objectiu de divulgar temes d’interès des d’un punt de vista científic-social per a implicar la comunitat universitària.  Llegir més

Totes les notícies