La UAB explora oportunitats de col·laboració per desenvolupar nous fàrmacs

Dilluns, 16 de gener, el Parc de Recerca UAB ha acollit una xerrada de l'organització biomèdica britànica MRC Technology, en què ha presentat el seu model de recerca col·laborativa i com treballen amb investigadors d'universitats i de centres de recerca per desenvolupar nous medicaments.

16/01/2017

L'Oficina de Valorització i Patents de la UAB, amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB, ha organitzat aquesta jornada per donar a conèixer als investigadors de l'Esfera UAB CEI el model de recerca col·laborativa d'MRC Technology i com aquesta pot ajudar-los a convertir la seva recerca en un nou medicament del qual es beneficiï la societat.

La jornada ha sigut a càrrec de Mera Swami, Business Development Manager de MRC Technology, que identifica noves oportunitats de col·laboració. El seu interès es centra en identificar projectes de recerca amb noves dianes terapèutiques que es trobin en un estadi inicial i de qualsevol àrea terapèutica. L'entitat ofereix la seva expertesa en descobriment de fàrmacs, tant de desenvolupament de molècules com anticossos terapèutics.

MRC Technology va néixer l'any 2000 per impulsar la transferència dels resultats de recerca dels investigadors del Consell d'Investigació Mèdica del Regne Unit (MRC, en les seves sigles en anglès), però actualment col·labora centres de recerca i oficines de transferència tecnològica de les universitats d'arreu del món, així com empreses biotecnològiques i farmacèutiques. El seu objectiu és la identificació de noves dianes terapèutiques prometedores per al tractament de malalties humanes amb necessitats mèdiques no resoltes i desenvolupar fàrmacs que beneficiïn al pacient i a la societat.

La inversió d'MRC en projectes de recerca ha permès portar al mercat quatre medicaments. Entre ells, un fàrmac oncològic, comercialitzat per Merck; un per al tractament de l'esclerosi múltiple, comercialitzat per Biogen IDEC; un medicament per a l'artritis reumatoide, amb Roche, i un fàrmac per a la colitis ulcerosa, llicenciat a l'empresa Takeda. Els guanys que reben, els inverteixen en la generació de noves entitats terapèutiques.

Al finalitzar la jornada, els investigadors que prèviament ho han sol·licitat han gaudit d'una reunió individualitzada amb els responsables d'MRC Technology.

Més informació
Web d'MRC Technology

 

Notícies relacionades

Identifiquen un nou enzim digestiu

Identifiquen un nou enzim digestiu

Un estudi liderat per David Reverter, investigador de l’IBB, ha identificat un nou enzim amb què es completa el conjunt de molècules implicades en la digestió de la majoria de proteïnes que obtenim a partir dels aliments. El treball ha estat publicat a PNAS. Llegir més

Totes les notícies