La UAB, entre les 100 universitats més innovadores d’Europa

Ranquing Reuters

La UAB és la tercera universitat de l’Estat en el rànquing d’universitats innovadores de Reuters News. La universitat ocupa la posició 93 en el rànquing internacional, que avalua les patents i l’impacte comercial de la recerca. El rànquing analitza les universitats que han sol·licitat com a mínim 50 patents entre 2011 i 2016.

08/05/2018

El tercer rànquing Reuters News de les universitats més innovadores d’Europa situa la UAB en la posició 93. A Espanya, la UAB ocupa la tercera posició, per darrere de la UB, en la posició 69 en la classificació europea, i la UPC en la posició 87. També entren en les 100 primeres posicions europees la Politècnica de València, en la 99, i la Universitat de València, en la posició 100.

La classificació avalua el nivell d’innovació de les universitats a partir de les dades del nombre de sol·licituds de patents per la institució entre 2011 i 2016 (89 en el cas de la UAB), la relació entre patents sol·licitades i concedides (36%), i l’impacte comercial de la recerca bàsica de la universitat, mesurat a partir de les citacions d’articles acadèmics de la institució citats en el registre de patents (25 punts respecte d’un valor mitjà de 31,3).

Segons la classificació, la universitat més innovadora d’Europa és la KU Leuven de Bèlgica, seguida per l’Imperial College de Londres, la Universitat de Cambridge i el Federal Institute of Technology de Lausanne.

El rànquing es basa en les dades de Clarivate Analytics (abans una divisió de Thomson Reuters), identifica més de 600 institucions per analitzar a fons aquelles que han sol·licitat com a mínim 50 patents entre 2011 i 2016, per tal d’identificar i classificar les institucions educatives que fan un esforç més gran per fer avançar la ciència, inventar noves tecnologies i contribuir a guiar l’economia global.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies