Sala de premsa Premsa i mitjans

La tasca social de la FAS arriba a 3.217 persones

DadesFAS2017
Per tal de tancar el curs 2016-2017, la FAS ha fet balanç del curs en un acte de cloenda —moderat pel periodista Jordi Llompart— el 24 de maig, on s’han mostrat les dades més rellevants. L’acte ha estat protagonitzat per les persones que han participat en les activitats i projectes més innovadors al llarg d'aquest curs.

15/05/2017

La tasca de la FAS, que l'han dut a terme més de 600 estudiants voluntaris coordinats per un equip tècnic, ha arribat a 43 municipis de Catalunya.


Per tal de fer visible l'acció que ha dut a terme durant el curs, fer-ne balanç i, alhora, donar veu a les persones que hi han participat, la FAS ha organitzat l'acte de cloenda, que s'ha celebrat enguany el dimecres 24 de maig, de 12 h a 14 h, a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB.

La tasca social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), ha permès arribar aquest curs 2016-2017 a 3.217 persones de tot Catalunya, beneficiàries dels programes sociosanitari (1.196 persones), de justícia (383 persones), socioeducatiu (1.354 persones), social (56 persones) i d'atenció a la discapacitat (282 persones). Aquesta tasca, duta a terme per més de 600 estudiants voluntaris coordinats per un equip tècnic, ha arribat a 43 municipis de Catalunya.

La trobada ha servit per a presentar de manera visual i dinàmica els principals resultats del curs. A més, hem pogut escoltar la veu i experiència de les persones protagonistes d'alguns dels nous projectes d'aquest curs i d'altres que es consideren rellevants.

A més, Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, i de Jordi Prat, director de la FAS, han exposat 5 experiències explicades per 10 protagonistes:

—Óscar Revilla, tècnic de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, que juntament amb Marga Bueno, estudiant de la UAB, han explicat el desenvolupament del programa Acollida, d'acompanyament a persones refugiades.

—Maite Serrano, directora de l'institut Federica Montseny de Badia del Vallès, i Paula Gerrero, estudiant d'Educació amb beca a la FAS, han donat a conèixer el programa socioeducatiu Let's Go.

—Roser Viñas, coordinadora del programa Incorpora de la Fundació Bancària "la Caixa", i Vall Martí, estudiant de la UAB, que han explicat la seva experiència i visió del programa UABImpuls del PIUNE.

—Josep Maria Basart, professor de l'Escola d'Enginyeria, i Sílvia Puente, professora de la Facultat d'Educació, han parlat de la integració del desenvolupament sostenible a l'Escola d'Enginyeria.

—Josep Cid, investigador del Departament de Ciència Política i Dret Públic, i Núria Tomás, tècnica especialista de laboratori a la Facultat de Bioiències i mentora del projecte La Presó a la comunitat, els quals ens han acostat a aquest programa d'acció social i recerca.