Sala de premsa Premsa i mitjans

La #MEMEnginy es consolida a la UAB

MEMEnginy15
#MEMEnginy15 va aterrar a l’Escola d’Enginyeria amb conferències, demostracions d’aplicacions informàtiques i TIC, concursos i una mostra d’entitats, de centres de recerca i d'empreses, tot coincidint amb la Fira de Màsters i Postgraus de la UAB.

30/04/2015

La trobada #MEMEnginy15 va estar organitzada pel Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria amb l’objectiu d’establir sinergies entre la comunitat educativa, els centres de recerca i diverses entitats i empreses del sector, “que permetin als estudiants buscar noves oportunitats, fer xarxa i treballar en comunitat”, així ho va explicar Albert Gil, un dels estudiants organitzadors. Les activitats s’adreçaven principalment als estudiants i futurs estudiants de l’Escola.

A les 9 h del matí es va inaugurar, amb 28 estands, la fira d’empreses i formació. BCN Dynamics, 3D-Seed, TIC Job, Everis, Mango, Accenture, Altran, Everis, entre d’altres, van omplir l’Escola d’Enginyeria d’ofertes de pràctiques, informació i demostracions. Robert Embodas, de Visyon 360, va explicar que el seu objectiu a la #MEMEnginy15és “mostrar la tasca que estan fent i engrescar als estudiants a pensar aplicacions per la mateixa”. En aquesta línia, ofereixen la possibilitat de treballar amb ells uns mesos per desenvolupar qualsevol idea que motivi a l’estudiant, en el cas d’aquesta empresa, aplicant les experiències 3D amb ulleres.
Una de les demostracions que va causar més expectació va ser la posada en escena del funcionament dels drons per part del Màster en Intelligent Autonomous Systems de la pròpia UAB. Els estudiants van aprofitar l’ocasió per debatre sobre la seguretat dels aparells o plantejar si en un futur es podran fer servir per a entregar petits paquets o menjar a domicili.

La jornada també va acollir sis xerrades, que es corresponien amb els diversos graus que s’ofereixen a l’Escola. Aquestes conferències van versar, principalment, sobre informàtica, sistemes, química i programació. A les 9 h va començar la primera, a càrrec de Diego Martín de IT SistelControl, que va tractar sobre seguretat i sistemes, centrant-se en l’entorn industrial. A les 10 h, Joan Fuentes de GDG Barcelona, va parlar sobre les possibilitats d’Android Wear. A les 11 h Eloi Ramon del CAIAC, va parlar sobre els Printed Electronic per a la fabricació de dispositius. Una hora més tard, va començar la xerrada sobre eines estratègiques i tecnologia del Big Data, a càrrec de Jesús Gabaldón, treballador d’Accenture. “Aigües residuals, tractament i porta a la innovació” va ser el títol de la conferència dirigida als estudiants d’enginyeria química que va començae a les 13 h a càrrec de David Prieto, de l’empresa Solvay. Finalment, a les 14 h, Héctor Martínez-Tobar, de Microsoft, va fer una introducció a Microsoft Azure.

A les 10 h del matí també va començar el concurs TecnoUABChallenge, dinamitzat per l’associació Tecno UAB, que consistia en la creació i programació d’una intel·ligència artificial la qual els estudiants havien de simular al moment, jugant-se un punt de la nota a una assignatura i fins a tres impressions en 3D.
Una altra de les activitats destacades de la jornada va ser la final dels tornejos que varen tenir  lloc els proppassats 28 i 27 d’abril en forma de LAN-Party. Cada dia les més de 40 places per a jugar a jocs online es van omplir, donant vida a aquesta activitat feta en col·laboració amb el Club de Rol de la UAB. La LAN-Party va estar patrocinada per les empreses MSI i RIOT que van atorgat premis als guanyadors del torneig de LoL (League of Legends) i van convidar els participants a esmorzar.

Els estudiants també es van poder informar, de 15 h a 17 h, sobre pràctiques, mencions, màsters i treball de fi de grau, a través de les conferències que van oferir els coordinadors de graus i de màsters.

La jornada va seguir durant tota la tarda fins les nou del vespre a l’exterior de l’Escola, on el Consell d’Estudiants va organitzar un espai a la fresca amb concerts, barra i Deejei’s.