La infografia arriba a la UAB

Infografias

Jordi Català treballa la síntesi de la informació en peces visuals per tal de comunicar amb les pròpies imatges. L’exposició té l’objectiu d’apropar aquesta tècnica als professionals de la comunicació, i mostrar com adaptar aquestes peces perquè apareguin a les xarxes socials.

09/12/2016

La sala d’exposicions de la UAB (Edifici de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, Plaça Cívica) acollirà durant els mesos de desembre, gener i febrer l’exposició de Jordi Català, infografista i professor associat del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, titulada “Del cúter a les xarxes”. Des de l’1 de desembre l’exposició està oberta al públic. La presentació es va fer el dimarts,13 de desembre, i va comptar amb l'assistència de Jordi Català i del vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB.

La mostra recull una sèrie d’exemples i estratègies sobre com realitzar les infografies d’una forma eficaç. Les infografies serveixen per comprimir la informació que el comunicador vol transmetre en forma d’imatge. La composició visual va acompanyada sovint de petits detalls escrits amb informacions importants o que no es poden extrapolar a les imatges.

D’aquesta forma, Jordi Català vol arribar al seu públic sintetitzant el contingut el màxim possible pensant en la forma que rep la informació la societat d’avui en dia. D’aquesta forma encara l’exposició a mostrar com treballar les infografies perquè siguin útils a les xarxes socials.

La mostra és un recorregut per 30 anys de la història de la infografia a través dels treballs de Català a El Periódico de Catalunya, així com en diverses empreses i institucions. L'exposició està estructurada en quatre parts: naixement de la infografia als diaris; l'impacte d'Internet; el repte de la interactivitat: i els nous horitzons: big data data i xarxes socials.

Jordi Català és periodista, infografista, historiador i medievalista. Va cursar estudis d’arquitectura a l’ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona). Va ser un dels introductors de la infografia de premsa a Espanya. Va crear el Departament d’Infografia i va ser redactor en cap a El Periódico de Catalunya. Va ser també responsable d’infografia a l’etapa espanyola de Le Monde Diplomatique i a la revista RACC, entre altres mitjans. És jurat en diferents premis internacionals de disseny de prestigi.

Aquesta exposició ve proposada pel profesor José Luis Valero, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, autor de llibres com "La infografía: técnicas, análisis y  usos periodísticos", i el més recent, "Infografía digital. La visualización sintética".

Tot i que l’exposició està oberta al públic des de l’1 de desembre, la presentació oficial es va fer el 13 de desembre a les 12,30 h a la sala d’exposicions de la UAB, i va comptar amb la presència del propi Jordi Català, i de Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB.

Romandrà oberta fins el dia 24 de febrer de 2017. Només restarà tancada entre els dies 24 de desembre i 8 de gener, amb motiu de les vacances de Nadal.

 

Notícies relacionades

Exposició Sexe a l'Època Romana

L'exposició "El sexe a l'Època Romana" arriba a la UAB

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB acollirà, del 5 d'abril al 15 de juny, una exposició que desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans, a través d’una selecció d’una vuitantena de peces procedents de col·leccions arqueològiques catalanes i de les imatges i dels textos llatins més suggeridors. Llegir més

Totes les notícies