Sala de premsa Premsa i mitjans

La FIB fa un homenatge a la UAB com a pionera en oferir els estudis d'informàtica

Escola d'Enginyeria
La feina pionera de la UAB com a primer centre universitari que va oferir estudis superiors d'informàtica a Catalunya, serà reconeguda en un acte d'homenatge als pioners de la informàtica en el context dels actes del 40è aniversari de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB).

21/03/2018

L'acte tindrà lloc el dimecres, 21 de març de 2018, de 12.30 h a 14.00 h, a la Sala d'Actes Manuel Martí Recober de la FIB, a Barcelona, servirà per reconèixer la feina pionera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), com a primer centre universitari que va oferir estudis superiors d'informàtica a Catalunya, i que ha continuat aquesta missió amb la feina dels professors i investigadors de la seva actual Escola d'Enginyeria.

A més, també es farà un reconeixement a l'Associació de Tècnics en Informàtica (ATI), que fa 50 anys i que va servir d'instrument de col·laboració i comunicació entre els primers professionals informàtics catalans, i a el catedràtic Ramon Puigjaner Trepat, segon degà de la FIB i president fundador de la Conferencia de Directores y Decanos de Ingeniería Informática (CODDII) d'Espanya, el qual al llarg de la seva trajectòria ha impulsat estudis superiors d'informàtica a diverses universitats, entre moltes altres contribucions.

L'acte és obert i animem a tota la comunitat de la UPC, de la UAB, d'ATI i del món acadèmic i professional informàtic a participar-hi.

La FIB, centre que pertany a la Universitat Politècnica de Catalunya, celebra enguany el seu 40è aniversari.
 
CAPDAVANTERA A L'ESTAT I PRIMERA A CATALUNYA
Des del 1972 la UAB ofereix els estudis d'Enginyeria Informàtica, llavors llicenciatura en Ciències (secció Informàtica, Pla 01/07/1976), la qual fou capdavantera a l'Estat Espanyol i la primera a Catalunya en el camp universitari. Successivament, la titulació es va anar renovant amb diferents revisions del pla d'estudis.
 
En la línia d'aplicar les metodologies docents més avançades, el curs 2004-2005 es va posar en marxa el Graduat en Tecnologia (Informàtica), un títol propi de 180 crèdits ECTS nascut del primer cicle d'Enginyeria Informàtica.

Aquest grau donava competències per a accedir als nous estudis de màster que estaven apareixent en el marc de convergència al l'espai europeu d'educació superior. Es va tractar d'una experiència pilot de gran valor acadèmic que va néixer amb la voluntat de començar a caminar cap a l'adaptació dels estudis a l'EEES.

L'Escola d'Enginyeria acull la majoria dels estudis d'enginyeria que actualment ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona, concretament en els àmbits de l’enginyeria informàtica, l’enginyeria de telecomunicacions i electrònica, enginyeria química, i de gestió aeronàutica. Els estudis d'enginyeria a la UAB ja s'impartien molt abans de la fundació de l'Escola. De fet, la creació de l'Escola va ser una conseqüència de la vocació de la UAB per fer uns estudis d'enginyeria de qualitat en els camps més avantguardistes.