L'ICTA ret homenatge a José Manuel Naredo i Joan Martínez Alier, pioners de l'economia ecològica

José Manuel Naredo i Joan Martínez Alier

L'any 1987, Joan Martínez Alier va publicar el llibre Economia i ecología, i José Manuel Naredo va publicar La economía en evolución. El 13 de setembre, l'ICTA organitza un acte d'homenatge a tots dos amb motiu del trentè aniversari de l'aparició de les seves obres.

08/09/2017

Coincidint amb la celebració dels 30 anys de la publicació de dues de les obres més influents en economia ecològica en l'àmbit hispà, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB retrà homenatge als economistes Joan Martínez Alier, autor d'Economia i ecología, i José Manuel Laredo, autor de La economía en evolución, el proper 13 de setembre. Tots dos estan considerats els pares d'aquesta disciplina a Espanya. L'acte "Trenta anys d'economia ecològica (1987- 2017): converses amb José Manuel Naredo i Joan Martínez Alier" tindrà lloc a les 18 h, a la seu de l'ICTA, i comptarà amb la participació de diferents investigadors, deixebles dels dos investigadors.

L'investigador Erik Gómez-Baggethun donarà la benvinguda a l'acte, que acollirà les intervencions dels dos homenatjats sobre l'origen, l'evolució i les perspectives de l'economia ecològica. A continuació, hi haurà una taula rodona i un espai de conversa amb el públic amb la participació dels investigadors Santiago Gorostiza de la Universitat de Coimbra, Victoria Reyes-García, investigadora ICREA de l'ICTA-UAB, Ivan Murray de la Universitat de les Illes Balears, Óscar Carpintero, de la Universitat de Valladolid, Roldan Muradian, de la Universitat de Rio de Janeiro, i Brototi Roy, de la Societat Índia d'Economia Ecològica.

Joan Martinez Alier és catedràtic emèrit de la UAB, on va obtenir el seu doctorat al 1976. Al llarg de la seva carrera, ha treballat a la Universitat d'Oxford (St. Antony's College), la Universitat de Stanford, la Universitat de Califòrnia (Davis), FLACSO (Equador), i a la Universitat de Yale. Més recentment ha estat director de l'EJAtlas (www.ejatlas.org) i en l'actualitat dirigeix en Projecte EnvJustice a l'ICTA-UAB (2016-2021) sobre conflictes de distribució ecològica i el moviment global per la justícia ambiental. El projecte està subvencionat amb una Advanced Grant del Consell Europeu de Recerca. Va  ser membre fundador i president de la Societat Internacional d'Economia Ecològica.

José Manuel Naredo és economista i estadístic. Es va doctorar en Economia per la Universidad Complutense de Madrid, va ser director del programa Economia i Naturaleza de la Fundación Argentaria i va dirigir el servei d'Anàlisis de Cojuntura de Institut Nacional de Estadística. L'any 2000 va rebre el Premi Nacional d'Economia i Medi Ambient.

Més informació: ICTA

 

Notícies relacionades

El professor Jordi Julià guanya el premi València 2018

El professor Jordi Julià guanya el Premi València 2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha concedit el Premi València a Jordi Julià, professor del Departament de Filologia Espanyola de la UAB per la seva obra Shakespeare i el desig, en la categoria de poesia en valencià. Llegir més

projectedonesvalentes

Com informar sobre agressions sexuals?

El treball de recerca "Dones valentes", dut a terme durant dos anys per Isabel Muntané, periodista i codirectora del Màster Gènere i Comunicació de la UAB, i Violeta García, psicòloga de l’Associació d’Atenció a Dones Agredides Sexualment (AADAS), ha culminat en les primeres "Recomanacions per informar sobre les agressions sexuals". Llegir més

Totes les notícies