Sala de premsa Premsa i mitjans

L'Associació d'Amics de la UAB, el Servei de Biblioteques i el Consell Social lliuren els seus premis

Sergi Belbel, Toni Casares, Poire Vallvé, Gabriel Masafurroll, Josep Cuní, Margarita Arboix, Lluís F
Sergi Belbel, Toni Casares, Poire Vallvé, Gabriel Masafurroll, Josep Cuní, Margarita Arboix, Lluís Ferrer, Juan Soto i Albert Sòria.
El 24 de novembre, l'Associació d'Amics de la UAB va lliurar el seus premis anuals a Toni Casares, Sergi Belbel, Lluís Ferrer i el Cor de la UAB. El Consell Social va premiar Josep Cuní i Juan Soto i el Servei de Biblioteques va fer entrega per primer cop dels premis Amic de les Biblioteques.

25/11/2016

El 24 de novembre passat, en el marc de la festa anual de l'Associació d'Amics de la UAB, els dramaturgs Toni Casares i Sergi Belbel i l'exrector de la UAB Lluís Ferrer van rebre els premis Amic dels Amics, alhora que el Cor de la UAB va ser distinguit amb el premi col·lectiu de l'Associació. Per la seva banda, el Consell Social va reconèixer el periodista Josep Cuní i l'empresari Juan Soto amb els premis Universitat-Societat i Universitat-Empresa, respectivament. I el Servei de Biblioteques va lliurar per primer cop els premis Amic de les Biblioteques a persones i institucions que han col·laborat amb les biblioteques de la Universitat tot fent donacions i altres contribucions destacades.

Albert Sòria, president de l'Associació d'Amics de la UAB, va obrir l'acte lloant tots els premiats i afirmant que "ser amic de la UAB vol dir identificar-se amb un model d'universitat pública compromesa amb la docència, la recerca i la transferència". El va succeir Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, que va presentar els premis Amic de les Biblioteques tot destacant "el gran valor i la singularitat" de les biblioteques de la Universitat. I Joan Ramon Gómez Escofet, director del Servei de Biblioteques, va procedir a la lectura dels guardons, que van rebre, a títol individual, Antoni Reguant, Daniel Jones, Eugeni Giral, Joaquim Romaguera, Joaquín Cerdá, Jordi Castellanos, Carlota Solé, Lluís Fina i Xavier Fàbregas, i com a entitats, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, la Fundació Banc Sabadell, la Societat del Gran Teatre del Liceu i l'Institut Ravetllat-Pla.

"Acció de gràcies"

El següent premi va ser la distinció col·lectiva de l'Associació, que va ser per al Cor de la UAB. David Sirvent, responsable de Cultura en Viu, va declarar que el Cor és un "motor" de la vida cultural de la institució i un "referent" entre les universitats catalanes. I Poire Vallvé, director del Cor, va afirmar que "és un plaer" compartir la música amb la comunitat universitària en ocasions destacades.

Els dramaturgs Toni Casares i Sergi Belbel van evocar l'origen de l'Aula de Teatre de la UAB, els anys 1983 i 1984, en la qual van participar activament. Casares va agrair el suport "d'uns professors terriblement generosos que ens van donar molta confiança" i Belbel va esmentar les figures de Jordi Castellanos i Manuel Aznar, docents de la Facultat de Filosofia i Lletres que van impulsar l'Aula de Teatre.

I Lluís Ferrer, catedràtic del Departament de Medicina i Cirurgia Animals i rector de la UAB entre els anys 2002 i 2009, va recordar que, als Estats Units, s'estava celebrant el mateix 24 de novembre el Dia d'Acció de Gràcies per explicar que "és un bon dia per agrair coses als altres i a mi en surt del cor fer-ho a tots els companys que van comptar amb mi" per desenvolupar la tasca de rector.

Apropar la UAB a la resta de la societat

Gabriel Masfurroll, president del Consell Social de la UAB, va presentar el premi Universitat-Societat al periodista Josep Cuní, presentador i director del programa "8 al dia" de 8TV, i el premi Universitat-Empresa a l'empresari Juan Soto, exconseller delegat de Hewlett-Packard Espanyola, tot assegurant que aquestes distincions responen a la "missió que ens hem proposat d'apropar la societat i la universitat".

Soto va subratllar la importància de la relació de Hewlett-Packard amb el món universitari i va explicar que es va escollir l'ubicació de la planta espanyola a Sant Cugat del Vallès, entre altres motius, per l'entorn d'excel·lència universitària de la zona. I Cuní va agrair el seu guardó descrivint-lo com "un tribut al periodisme a través d'un periodista" i va reivindicar que el sector "ha de tornar als seus orígens per recuperar l'autoritat i retrobar el seu paper com a quart poder".

Més transferència

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, va tancar l'acte felicitant "els guardonats i tots els que feu possible que la UAB estigui on està". Per a la rectora, la universitat "no és un cost sinó una inversió de futur" i va afirmar que "necessitem més transferència per acostar-nos més a la resta de la societat". Va reafirmar, a més, el compromís de la institució per "formar professionals exemplars des dels punts de vista ètic, tècnic i humanista". L'acte va acabar, com és tradicional, amb l'actuació del Cor de la UAB, enguany guardonat per l'Associació.

Més informació: Associació AmicsUAB