Sala de premsa Premsa i mitjans

L’EUTDH organitza cursos formatius sobre cuina i enologia

Durant quatre setmanes, del 17 de novembre fins al 12 de desembre, es faran cinc cursos impartits per professors i experts en el món del vi i el cava i el tast, la pastisseria per a casa i la cuina de Nadal. Estan oberts a tota la comunitat universitària però és necessària una inscripció prèvia.  

24/10/2014

L’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB ofereix diferents cursos de formació, oberts a tota la comunitat universitària, amb l’objectiu d’ampliar el coneixement en diversos àmbits de la gastronomia, la restauració, la cuina, l’enologia i el tast. Cada curs dura quatre o cinc dies i es faran entre el 17 de novembre i el 12 de desembre, a l’aula de tast o a la de demostració de l’EUTDH.

En el primer curs, del 17 al 21 de desembre, es parlarà sobre el món del cava i el tast i serà impartit per un representant de l’Institut del Cava. Durant cinc sessions s’explicaran els mètodes d’elaboració i les tècniques de degustació, així com les diferents classes existents. De l’1 al 5 de desembre, a més, es farà un altre curs sobre cava, en aquest cas en anglès, més focalitzat en el tast d’aquest tipus de vi.

“The wine world and tasting” és el títol del segon curs, impartit íntegrament en anglès. La sessió serà desenvolupada per José Luís García, professor de l’EUTDH, del 24 al 28 de novembre. La intenció és oferir una introducció en aquest món i la seva importància en la restauració i la gastronomia. Es farà una primera aproximació a la viticultura i l’enologia, així com també a la conservació, el servei i el tast dels diferents vins.

S’organitzaran, també, dos cursos de cuina: la primera setmana estarà dedicada a la pastisseria, dirigida a aquelles persones interessades en l’elaboració de dolços. Es parlarà tant de la tradicional i artesanal com de les adaptacions de les tècniques de sempre a les tendències més noves. En el segon, que porta el nom de “Cuina de Nadal”, s’ensenyarà des de com preparar els millors aperitius fins com fer unes postres lleugeres i econòmiques per a aquestes festes. El professor dels dos cursos serà Jean Claude Aranega, docent de cuina de l’EUTDH, i es faran a l’aula de demostració de l’escola.

Les places de cada curs són limitades i la inscripció ja està oberta al web de l’EUTDH. 

Més informació: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB