L’astronauta de l’ESA Frank De Winne parla de l’exploració de l’espai a la UAB

Frank De Winne, cap del Centre Europeu d’Astronautes de l’ESA i excomandant de l’Estació Espacial Internacional ha presentat a la UAB una perspectiva de les missions actuals i futures de l’ESA, entre elles l’exploració de la Lluna i de Mart. 

16/01/2018

L’astronauta de l'Agència Europea de l'Espai, Frank De Winne, ha pronunciat avui la conferència 'Europeans - Once Explorers, Always Explorers' a la sala d'actes del rectorat de la UAB. De Winne, de nacionalitat Belga, va ser el primer comandant europeu de l’Estació Espacial Internacional, va participar el 2009 a la missió de llarga durada OasISS, i des del 2012 és el cap del Centre Europeu d’Astronautes de l’ESA.

La conferència, emmarcada en els actes de celebració dels 50 anys de la UAB, ha exposat els programes actuals i futurs de l’Agència Europea de l’Espai en el marc de l’exploració espacial, tant les missions d’òrbita baixa com les futures missions a la Lluna i a Mart, com el projecte "Deep Space Gateway", una estació en òrbita lunar, i el concepte de "Moon Village, amb persones, robots, de caràcter internacional i amb finançament públic i privat".  De Winne, que ha considerat "molt poc realistes" els plans d'Elon Musk de colonitzar Mart, també ha explicat la missió Exomars "per trobar restes de vida sota la superfície marciana", i ha finalitzat la conferència amb una presentació del dia a dia d'un astronauta a l'Estació Espacial Internacional.

De Winne ha participat al matí, a la UAB, en una reunió del grup de treball sobre Suport de Vida a l’Espai de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) i ha visitat la Planta Pilot MELISSA-Laboratory Claude Chipaux situada al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, a l’Escola d’Enginyeria.
 

Més informació: Vídeo de la conferència de Frank de Winne

 

Notícies relacionades

Identifiquen un nou enzim digestiu

Identifiquen un nou enzim digestiu

Un estudi liderat per David Reverter, investigador de l’IBB, ha identificat un nou enzim amb què es completa el conjunt de molècules implicades en la digestió de la majoria de proteïnes que obtenim a partir dels aliments. El treball ha estat publicat a PNAS. Llegir més

Totes les notícies