Josep Maria Vegara explica les aportacions a l'economia de Kenneth J. Arrow

Josep Maria Vegara

El pensament de Kenneth Joseph Arrow, premi Nobel d'economia el 1972, serà explicat per Josep Maria Vegara el proper 15 de novembre, a la Facultat d'Economia i Empresa, en un acte que forma part de les activitats complementàries del Programa Universitat Empresa.

13/11/2017

L'economista Josep Maria Vegara, catedràtic emèrit del Departament d'Economia i Història Econòmica de la UAB i professor conferenciant del Departament d'Economia i Empresa de la UPF, impartirà la conferència "La economía de Kenneth J. Arrow (1921-2017)" el 15 de novembre, a les 12,30 h, a la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa. Aquesta xerrada forma part del programa d'activitats complementàries del Programa Universitat Empresa, programa de pràctiques externes que arriba enguany a la 29ª edició.

Vegara es va doctorar en enginyeria industrial i va realitzar un postgrau d'economia al Centre d'Études des Programmes Économiques de París. A la UAB, va ser director del Departament de Teoria Econòmica i degà de la Facultat de Ciències Econòmiques (actual Facultat d'Economia i Empresa). Ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades, així com llibres sobre models matemàtics, optimització i càlcul econòmic, avaluació de projectes, medi ambient, sostenibilitat i economia del canvi climàtic.

Va ser el primer president de la Societat Catalana d'Estadística i és col·legiat d'honor del Col·legi d'Economistes de Catalunya i patró de la Fundació Fòrum Ambienta. Ha dirigit la Revista Española de Economía, l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT). Va ser també regidor de Programació i Pressupostos, de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona i director de l'Institut d'Estudis Fiscals del Ministeri d'Economia i Hisenda.

D'altra banda, va ser president de l'Association Hispano-Française pour le Developement des Rélations Scientifiques et Techniques i va rebre la distinció de les Palmes Académiques de la República Francesa.  El 2012, va publicar les seves memòries, titulades Miradas, palabras, huellas. Memorias de un intelectual de acción (RBA).

Més informació: Programa Universitat-Empresa

 

Notícies relacionades

Totes les notícies