Sala de premsa Premsa i mitjans

Jane Goodall, Premi Internacional de Catalunya, visita la UAB

Jane Goodall planta un arbre a l'ICTA
Amb motiu de la Reunió Global de l’Institut Jane Goodall, la primatòloga ha visitat aquests dies l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB. Goodall ha finalitzat la seva visita tot plantant un arbre amb l'ajuda de l'investigador Martí Boada i de la directora de l'ICTA, Jordina Belmonte.

22/05/2015

Jane Goodall, guardonada recentment amb el Premi Internacional de Catalunya, ha participat aquests dies en la reunió global del seu institut per reforçar l’estructura, consensuar estratègies i arribar a acords per a implementar programes d’investigació, de conservació i d’educació arreu del món. Aquesta és la segona ocasió en que l’Institut Jane Goodall Espanya organitza la reunió internacional. En l’ocasió anterior, el maig de 2012, Jane Goodall va visitar la UAB per pronunciar una conferència a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat.
 
L’equip de l’Institut Jane Goodall Espanya i Senegal, format per Ferran Guallar i Liliana Pacheco, oferirà una xerrada pública el proper dimecres dia 27, a les 13 hores, a l’edifici ICTA-ICP. A la conferència “El ximpanzé d’Àfrica de l’Oest: Investigació, conservació i oportunitats formatives i de voluntariat”, els ponents explicaran el programa de conservació del ximpanzé de l’Àfrica de l’Oest que l’Institut Jane Goodall desenvolupa des de l’any 2007. L’Estació Biològica Fouta Djallon, situada al sud-est de Senegal, en la frontera amb Guinea, és la primera dedicada a la investigació, la conservació i l’educació al voltant d’aquesta espècie en extinció. El programa està sent innovador i pioner en l’ús de noves tecnologies i en el seu funcionament sòlid en temps de crisi. Una de les particularitats d’aquest programa és la possibilitat de formar-se mentre es treballa com a voluntari de llarga o curta durada.  
 
Liliana Pacheco és primatòloga i directora de recerca de l’institut i del programa a Senegal, i va començar la seva tasca a l’Àfrica de l’Oest l’any 2007. Actualment dirigeix un equip de 15 persones entre personal local i voluntaris de llarga durada al sud de Senegal. Ferran Guallar, economista especialitzat en àrees protegides, és també fundador de l’institut a Espanya i president de l’institut a escala europea. Actualment coordina els esforços de l’Institut Jane Goodall i d’altres entitats en la conservació del ximpanzé de l’Àfrica de l’Oest.