Jagat Narula, investit doctor honoris causa per la UAB

Investidura de Jagat Narula com a doctor honoris causa

Jagat Narula, expert mundial en malalties cardiovasculars i en l’ús de les tecnologies de la imatge en cardiologia, ha estat investit doctor honoris causa per la UAB, apadrinat pel professor Ignasi Carrió, en un acte celebrat a UAB Casa Convalescència.

01/09/2017

“Líder indiscutible en l’àmbit de la cardiologia”. Així ha definit Ignasi Carrió el professor Jagat Narula en la seva intervenció, en què ha lloat la seva trajectòria científica. El professor Carrió ha destacat les importants contribucions realitzades pel doctor Narula, a la medicina cardiovascular, així com el seu caràcter d’“autèntic científic translacional” i les seves aportacions per a la prevenció de les malalties cardiovasculars en tot el món.

El doctor Ignasi Carrió ha destacat també les col·laboracions del professor Narula amb el Departament de Medicina de la Universitat, que es remunten al 1997 i que han donat lloc a nombroses i importants publicacions, així com el seu suport en la formació i acollida de doctorands, per finalitzar fent esment a les seves qualitats humanes i professionals i al seu “talent per estimular la recerca d’altres”, que han permès sorgir al seu entorn “una escola que ha produït investigadors i col·laboradors arreu del món”.

Jagat Narula, que s’ha mostrat agraït per la distinció concedida, ha centrat el seu discurs en mostrar com l’estil de vida té una influència decisiva en la salut cardiovascular, a través dels resultats de diversos estudis, en què s’han analitzat des de mòmies egípcies fins a membres de la tribu Tsimane de l’Amazònia boliviana i població de les societats modernes de tot el món.

El doctor Narula ha posat de manifest la rellevància que tenen els factors de risc -alts nivells de colesterol, elevada pressió sanguínia, obesitat, tabac o diabetis- en la creació de les plaques d’aterioesclerosi que causen les malalties coronàries agudes, com l’infart i la mort sobtada, actualment la primera causa de mortalitat al món, tant en homes com en dones. “Una vida amb baixos nivells de colesterol junt amb una baixa pressió sanguínia, un índex de massa corporal normal, evitant la diabetis i fumar i una intensa activitat física ajudarien a eliminar la major part d’aquest temut flagell”, ha explicat, fent especial incidència en la necessitat d’augmentar el control sobre “l’epidèmia de colesterol per vèncer l’epidèmia de la malaltia arterial coronària”. “És imperatiu que dediquem atenció al nostre estil de vida i a canviar comportaments. Hem d’assentar les bases per deixar als nostres néts un món més saludable i lliure d’aquestes malalties” ha conclòs.

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, s’ha congratulat per comptar en el claustre de la Universitat amb el professor Jagat Narula, per la seva “excel·lent activitat científica, docent i social”, tot destacant la “tasca encomiable” que realitza a favor de la prevenció i la promoció de la salut i el benestar de les persones, “un àmbit al qual la nostra Universitat dedica especial atenció i en què està molt compromesa”.

Més informació: Llibret de l'acte d'investidura de Jagat Narula

 

Notícies relacionades

MAGIC

MAGIC celebra el seu 15è aniversari

Els dos telescopis Cherenkov MAGIC instal·lats a l'Observatori del Roque de los Muchachos a l’illa de la Palma, celebren 15 anys. En el projecte han participat des dels seus inicis el Departament de Física de la UAB i l'IFAE. Llegir més

Totes les notícies