Iniciem la convocatòria per a la tercera edició dels premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

3a edició dels premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

L'Observatori per a la Igualtat organitza per tercera vegada els premis als millors TFG amb perspectiva de gènere i obrim ja les inscripcions fins el 21 de setembre.

21/06/2018

Un any més iniciem la convocatòria als premis als millors TFG amb perspectiva de gènere conjuntament amb l'Institut Català de les Dones (ICD). A través d'aquests premis es pretén sensibilitzar l'alumnat sobre la igualtat de gènere i la no-discriminació fomentant el seu interès en la recerca.
 
Pel que fa a la temàtica dels treballs, entenem la perspectiva de gènere com una aproximació crítica a qualsevol fenomen que desvetlla, visibilitza, analitza o afronta les desigualtats entre dones i homes, incloent-hi les institucions socials i culturals que les sustenten, com la família, la sexualitat, la divisió sexual del treball, els processos de socialització, les lleis, les creences, valors i normes socials, entre d’altres.
 
La perspectiva de gènere considera el gènere com a construcció històrica de caràcter social i cultural, que actua com a principi, ordena l’accés de manera desigual als recursos (materials, ideològics i simbòlics) i crea una jerarquia entre allò que es defineix en cada context com a masculí o femení, articulant-se i reforçant altres desigualtats.
 
Pel que fa al Premi dels Millors TFG amb perspectiva de gènere, comptem amb una dotació total de 1.000€ que es repartiran als treballs guanyadors de les quatre categories: Ciències, Biociències i Enginyeria; en Ciències de la Salut; en Ciències Socials i Jurídiques; i finalment, en Arts i Humanitats.
 
L’alumnat que vulgui optar als Premis als Millors TFG amb Perspectiva de Gènere s’ha d’inscriure emplenant el formulari online i enviar a observatori.igualtat@uab.cat el treball en format PDF (sense l'autoria) i una còpia de l'expedient acadèmic del grau abans del 21 de setembre del 2018. Per a més informació es poden consultar les bases del premi.
 
 
Segona edició dels premis als TFG sobre desenvolupament sostenible i justícia global
 
La Fundació Autònoma Solidària convoca el Premi a Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global, una iniciativa que s’emmarca com una contribució de la UAB a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible i que ja va tenir la seva primera edició aquest curs 2017-2018.
 
Els treballs que optin als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global poden tractar sobre les següents temàtiques: desenvolupament sostenible, economia social i cooperativisme, drets humans, dret d’asil, governança i democràcia participativa, conflictes i construcció de pau, migracions, interculturalitat, antiracisme, participació, voluntariat, moviments socials, educació per a la justícia global, comunitats i escenaris saludables, salut comunitària.
 
El premi compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona que premiarà amb una dotació total de 1.000 euros els millors treballs presentats en cadascuna de les categories anteriors.
 
Els estudiants que vulguin participar als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global han d’enviar a fas.cooperacio@uab.cat el treball i una carta firmada pel tutor o tutora on s'especifiqui la data d'entrega i la qualificació abans del 21 de setembre del 2018. Per a més informació es poden consultar les bases del premi.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies