Sala de premsa Premsa i mitjans

Guy Standing defensa els drets del 'precariat' a la Facultat de Dret

La manca de drets d'alguns sectors dels treballadors especialment desprotegits ha dut al pensador britànic Guy Standing a plantejar una agenda política per al precariat com a nova classe social. El proper 18 de desembre, a la Facultat de Dret, dissertarà sobre el tema amb Eduardo Rojo i d'Antonio Martín.

04/12/2014

El sociòleg i economista britànic Guy Standing oferirà la xerrada "Una agenda política per al precariat" el proper 18 de desembre, a les 12,30 h, a la sala de graus de la Facultat de Dret dins d'una petita gira per Madrid i Barcelona. L'acte està organitzat per l'Institut d'Estudis del Treball (IET) de la UAB i comptarà també amb les intervencions d'Eduardo Rojo, catedràtic de dret del treball, i d'Antonio Martín, catedràtic de sociologia i director de l'IET.

Standing, autor de Precariado. Una carta de derechos (Capitán Swing), fa una crida als diferents grups polítics a endegar reformes socials que garanteixin la seguretat financera com un dret tenint en compte que el precariat (immigrants, joves amb formació, persones que han quedat fora de la classe obrera tradicional...) no només pateix inseguretat laboral sinó també una greu manca de drets socials i democràtics.

Partidari de la renda bàsica

Guy Standing és professor d'estudis per al desenvolupament a l'Escola d'Estudis Orientals i Africans (SOAS) de la Universitat de Londres i cofundador de la Xarxa Renda Bàsica Terra (BIEN). Entre 1975 i 2006 va desenvolupar la seva activitat a l'Organització Internacional del Treball com a investigador en inseguretat i flexibilitat del treball i és conegut per haver creat l'índex de treball decent. La seva recerca se centra en l'economia laboral, les polítiques de mercat de treball, la desocupació, la flexibilitat del mercat laboral, les polítiques d'ajustament estructural i la protecció social. Actualment, els seus estudis es basen en l'emergència del precariat com a classe social i la necessitat d'avançar cap a una renda bàsica incondicional i una democràcia deliberativa.

Més informació: Institut d'Estudis del Treball