Gabriel Garroum, Jofre Montoto i Jaume Castro analitzen la guerra de Síria

Guerra de Síria

Diferents experts parlaran sobre les imatges de la guerra civil de Síria, els condicionants del conflicte i els corredors humanitaris a la jornada que organitza l'Institut de Ciències i Polítiques Socials el 21 de febrer sobre la contesa que assola el país d'Orient Mitjà des de 2011.

08/02/2018

El 21 de febrer, l'Institut de Ciències i Polítiques Socials (ICPS), adscrit a la UAB, organitza la jornada "La guerra civil a Síria: destrucció i barbàrie sense fi". La trobada comptarà amb ponències dels especialistes Gabriel Garroum, Jofre Montoto i Jaume Castro. Tindrà lloc a la seu de l'Institut (C. Mallorca, 244. Barcelona), a partir de les 16 h, i per assistir-hi és necessari inscriure-s'hi prèviament a través del següent enllaç.

Joan Lluís Pérez Francesch, professor de dret constitucional de la UAB i director de l'ICPS, presentarà la jornada i donarà pas a la conferència "Les imatges de la destrucció. Una reflexió politològica", que pronunciarà Gabriel Garroum, investigador sirianocatalà al King’s College London (Universitat de Londres). Seguidament, a les 17,15 h, tindrà lloc la ponència "Elements i condicionants del conflicte. Anàlisi estratègica", que pronunciarà Jofre Montoto, analista de seguretat i autor del llibre Gihadisme (Angle Editorial).

A les 18,15 h, serà el torn de la conferència "A la recerca de solucions. Els corredors humanitaris", que impartirà Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona. Finalment, a les 19,15 h, Carles McCragh, degà del Col·legi d'Advocats de Girona i president de la comissió de drets humans del CICAC, sintetitzarà les conclusions de la jornada. Salvador Gausa, director del Gabinet de la Presidència de la Diputació de Barcelona, oferirà unes paraules de cloenda per tancar la trobada.

Més informació: La guerra civil a Síria: destrucció i barbàrie sense fi

 

Notícies relacionades

SylviaNoiaAfricana

Impuls per a què dones africanes puguin estudiar a la UAB

La UAB ha ofert aquest curs, per primera vegada, una beca a una dona africana per cursar estudis de màster gràcies a l'acord que es va signar amb la Fundación Mujeres por Africa, entitat que es dedica a promoure el desenvolupament econòmic i social del continent africà, i en especial de les dones i nenes d'Àfrica. Llegir més

ProfessorsMozambicIncom

Professors de periodisme de Moçambic fan una estada a la UAB

Cinc professors de Moçambic han fet una estada de formació de doctorat aquest estiu gràcies a un projecte de cooperació entre la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB) i l'Escola Superior de Jornalismo de Maputo (Moçambic), amb el suport de la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Llegir més

Totes les notícies