Estudiants del programa Study Abroad participen en una iniciativa intercultural al barri de Sant Antoni

Estudiants xinesos a Barcelona

El barri de Sant Antoni, a l’Eixample de Barcelona, ha estrenat recentment un dels edificis més representatius del barri, que ofereix la oportunitat de fer trobades entre la gent gran del barri i els estudiant xinesos de la UAB, per practicar la llengua i apropar la cultura xinesa a Barcelona.

06/03/2018

El barri de Sant Antoni, a l’Eixample de Barcelona, ha estrenat recentment un dels edificis més representatius del barri, Calàbria 66, l’antiga seu de la ONCE, on tots els veïns tenen l’oportunitat de gaudir d’un espai per a l’educació i la cultura.

Aquest nou ús del Calàbria 66, on ara s’hi agrupen l’Escola d’Adults Pere Calders, el Centre de Normalització Lingüística, i la Direcció d’Atenció Ciutadana, entre d’altres; pretén ser una oportunitat d’inclusió social, educativa i comercial adreçada als habitants de Sant Antoni, com els veïns pakistanesos i xinesos del barri, on puguin prosperar amb l’idioma i apropar la diversitat cultural al districte de l’Eixample de Barcelona.

En una d’aquestes iniciatives, el projecte intercultural Xeix, ha organitzat unes trobades entre la gent gran del barri i estudiants xinesos de programa propi Study Abroad de la UAB. Els estudiants xinesos de la universitat són els que participen en aquesta iniciativa, a Barcelona, on expliquen les vivències al seu país i com és la seva cultura, amb la finalitat que els estudiants universitaris practiquin l’espanyol, alhora que apropen la cultura xinesa la gent gran del barri.

En una d’aquestes sessions, la televisió local de Barcelona, Betevé, va gravar a Zhenzhen Jiang, una estudiant xinesa pertanyent al programa Study Abroad de la UAB, qui ha parlat sobre la seva participació al projecte: “he pogut parlar molt amb la gent gran, i m’han fet moltes preguntes”.


Què és Study Abroad?
Study Abroad és un programa impulsat per la UAB adreçat a estudiants internacionals interessats en ampliar els seus estudis a Catalunya, una de les comunitats autònomes preferides pels estudiants internacionals ja que poden millorar el seu espanyol, una llengua d’importància global, conèixer la nostra cultura i millorar les expectatives laborals, en una de les universitats espanyoles líder en rànquings mundials

Si esteu interessats en rebre més informació sobre els programes específics per a estudiants internacionals premeu aquí

 

Notícies relacionades

Totes les notícies