Els instituts visiten la UAB

Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Els instituts participants en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (SiB) es preparen per a la fase local a la UAB que començarà el proper 21 de febrer.

05/02/2018

Els instituts participants en la Lliga de Debat de SiB 2018, organitzada per la Xarxa Vives,  es preparen per a la fase local que començarà el proper 21 de febrer a la UAB fins divendres 23. El número d’instituts inscrits en aquesta edició, un total de setze, ha augmentat respecte als onze de l’any passat. La Lliga de Debat de SiB permet que els estudiants d’institut puguin fomentar l’ús de la paraula.

El passat divendres 19 de gener, un total d’onze instituts participants van assistir a una sessió informativa a la Sala de Teatre de la universitat, on la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno, els hi va donar la benvinguda. Durant la intervenció, la vicerectora va destacar que les jornades de debat permeten als estudiants mantenir un primer contacte amb el món universitari.

La sessió va estar a càrrec d’en David Gutiérrez, doctorand en Dret del Treball i de la Seguretat Social. Gutiérrez va utilitzar la seva experiència personal per poder donar pautes als estudiants sobre com realitzar un debat acadèmic i va explicar quin és el funcionament de la Lliga de Debat de SiB. La posada en escena, la mateixa que hi haurà durant la Lliga amb les taules dels equips i la del jurat, acompanyava el seu discurs fent més dinàmica la sessió.

El dijous 25 de gener, una setmana després de la sessió informativa, es va realitzar la formació dels capitans d’equip i el sorteig dels equips per conèixer quins posicionaments adoptaran durant la primera fase. En aquesta edició, el tema de debat és “L’humor té limits?”. Els guanyadors de la fase local passaran a la final, que tindrà lloc de l’11 al 13 d’abril a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Podreu trobar les últimes notícies i el seguiment en directe de la Lliga de Debat de SiB 2018 al blog de Suma’t al Debat de la UAB.

 

Notícies relacionades

Sopar del 40è aniversari de la UAB

L’Autònoma fa 50!

El 6 de juny la UAB celebra el 50è aniversari amb una conferència de Henri Weber, una de les cares visibles del maig del 68, la presentació del llibre commemoratiu L’audàcia del coneixement. 50 anys UAB, un diàleg conduït pel periodista Ramon Pellicer entre la rectora de la UAB i el rector de la UAM i una fi de festa amb sopar al SAF. Llegir més

Totes les notícies