Els estudiants s’acomiaden de la UAB Barcelona Summer School

Cloenda Summer

Dos estudiants, l’Ally Zhou i en Carles Maisonave, s’acomiaden de l’Autònoma i dels seus companys amb un discurs a l’acte de cloenda de la UAB Barcelona Summer School.

16/07/2018

Després de tres setmanes plenes d’activitats i cursos intensius, el primer període de la UAB Barcelona Summer School arriba a la seva fi. El passat divendres 13 de juliol, l’Ally Zhou i en Carles Maisonave, dos estudiants que han participat a la Summer School, van fer un discurs acomiadant-se de l’Autònoma i dels seus companys a l’acte de cloenda que va tenir lloc a la Sala de Cinema de la universitat.

“Sis setmanes no és molt de temps per convertir un país estranger en la teva nova llar. Però les últimes setmanes m’han demostrat el contrari”, començava el seu discurs l’Ally. El primer període de la Summer School va donar el seu tret de sortida el passat 25 de juny i, ara, tres setmanes després finalitza, tot i que hi ha estudiants, com és el cas de l’Ally, que hi continuaran durant el segon període que va del 16 de juliol fins al 3 d’agost.

Durant el seu discurs, l’Ally va parlar dels reptes als que com a estudiant internacional s’ha hagut d’enfrontar durant la seva estada a la UAB: "Barcelona m'ha desafiat a sortir de la meva zona de confort, a ampliar les meves habilitats lingüístiques i la meva consciència cultural, i a experimentar el món més enllà de les fronteres a les que estem acostumades". Per acabar, ha agraït als estudiants locals i al programa de l’Autònoma aquesta oportunitat d’aprenentatge: “La gent, la cultura i la ciutat m'han ajudat a créixer en curiositat i coneixement".

Per la seva part, com a estudiant local i membre del Buddy Programme 2018, en Carles va destacar que la Summer School no només és una experiència per als estudiants internacionals si no també per als locals: “Perquè vosaltres heu compartit amb nosaltres les vostres opinions, les vostres idees, la vostra visió del món”. I desitjava que aquestes setmanes haguessin sigut valuoses per a tots els estudiants: “Esperem que aquests estudis, i el que heu après, serveixi per treure la millor faceta de cadascú de vosaltres”.

Segon període Buddy Programme

Amb el segon període de la UAB Barcelona Summer School 2018 també s’inaugura la segona part del Buddy Programme. Els buddies són estudiants locals que han viscut l’experiència de marxar fora amb programa de mobilitat o que pretenen fer-ho i volen recolzar als estudiants nouvinguts. La figura del buddy pretén afavorir, a través de la participació i la dinamització, la interacció entre els estudiants locals i internacionals que participen a la Summer School.

El proper 17 de juliol a les 14 h, els buddies es reuniran formalment amb els estudiants i tornaran a repetir aquesta trobada el 23 de Juliol. Durant aquestes tres setmanes acompanyaran als estudiants en activitats com el Tàndem, on podran practicar diferents idiomes, o el dinar internacional (19 de juliol a les 13 h davant del Centre de Recursos per a Col·lectius) mentre que tant estudiants internacionals i locals podran assistir a tallers com el de Catalan from scratch (24 de juliol a les 14 h).
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies