Sala de premsa Premsa i mitjans

Els alumnes que han participat al Shere Rom visiten a la UAB

ShereRom2015
Alguns infants que van participar al projecte (UAB, maig 2013).
Aquest programa es duu a terme des de fa 16 anys en escoles, instituts i entitats socials com ara associacions gitanes o centres cívics. Els estudiants de la UAB ajuden als nens a resoldre les dificultats, els donen suport en allò que no poden fer sols, estimulen la seva autoestima i els ajuden a negociar el treball en grup.

28/05/2015

El proper dijous, 4 de juny, els nens i nenes que han participat al programa Shere Rom -que s'impulsa des de la Facultat de Psicologia de la UAB- vindran a la UAB. Es celebrarà la VI Trobada de nois i noies que participen al projecte Shere Rom. Com cada any un centenar de nois i noies visitaran el  campus i ens conviden a tota la comunitat a la visualització dels seus projectes digitals al Cinema de la UAB, a les 11.15. També visitaran la Facultat de Psicologia, mostraran els seus vídeos a la comunitat universitària i faran una estona de esbarjo, per dinar finalment a la Plaça Acadèmica.

El programa Shere Rom està orientat a la intervenció socioeducativa amb nois i noies en risc d’exclusió social. Les funcions que han dut a terme els estudiants que hi han participat han estat acompanyar i guiar a un grup de nens en diferents tasques que han de realitzar. Els ajuden a resoldre les dificultats, els donen suport en allò que no poden fer sols, estimulen la seva autoestima i ajuden a negociar el treball en grup en aules amb diversitat cultural.

El programa consisteix en una xarxa de comunitats d’aprenentatge amb població multicultural en risc d’exclusió social, nois i noies entre 7 i 14 anys dintre i fora de les escoles, amb la participació clau d’estudiants en pràctiques d’aprenentatge servei. Els estudiants col·laboren amb aquests nois i noies en la resolució de tasques mitjançant les TIC i l’elaboració de diferents treballs en grup, que seran les que es mostraran, en públic, durant la seva visita a la UAB.

Durant cada semestre participen aproximadament 50 alumnes de la UAB. El projectes es va iniciar l'any 1998, amb la participació d'estudiants universitaris de diferents assignatures de Psicologia i també estudiants d'altres titulacions. Aquest programa, dissenyat i coordinat pel Grup de Recerca en Desenvolupament Humà, Intervenció Social i Interculturalitat (DEHISI) es duu a terme des de fa 16 anys en escoles, instituts i entitats socials (centres cívics, associacions gitanes...). Els estudiants dels graus de la UAB que hi participen poden obtenir 2 crèdits ECTS.

Aquest programa de vinculació entre la universitat i la comunitat segueix el model UC-links de la Universitat de Califòrnia i forma part d’una xarxa internacional en la que participen universitats de diversos països dels continents europeu i americà.