Sala de premsa Premsa i mitjans

El Parc de Recerca UAB impulsa la innovació al sector aeroespacial

PGI_presentacio_2015
En marxa la 4a edició del Programa Generació d'Idees. L'edició d'enguany està enfocada a generar noves aplicacions per a la tecnologia aeroespacial i compta amb la col·laboració de tres empreses punteres d’aquest sector, com Air Liquide, GTD i Sener. El període d'inscripció restarà obert fins el 20 de setembre de 2015.

08/07/2015

Per quart any consecutiu, el Parc de Recerca UAB ha llançat el Programa de Generació d’Idees per ajudar als investigadors del Campus de la UAB a desenvolupar idees de negoci i transformar-les en projectes empresarials reals.

L’edició d’enguany està enfocada a generar noves aplicacions per a la tecnologia aeroespacial i, per això, compta amb la col·laboració de tres empreses punteres d’aquest sector, com són Air Liquide, GTD i Sener. Aquestes empreses han proposat diversos reptes tecnològics per als investigadors que vulguin aportar-hi una solució. Els investigadors també poden participar al programa amb un projecte propi, encara que no respongui a cap dels reptes proposats.

El Programa busca fomentar l'esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a modelar les idees dels investigadors i doctorands de tots els àmbits científics del Campus de la UAB perquè arribin al mercat. “L’objectiu és acabar creant projectes d’R+D+I conjunts entre els investigadors del Campus de la UAB i les empreses, per tal de trobar solucions innovadores i aprofitar les tecnologies aeroespacials per crear productes i serveis per a tot tipus d'aplicacions i sectors”, destaca Buenaventura Guamis, director del Parc de Recerca UAB.

Avui, 9 de juliol, s’han obert les inscripcions al Programa, que espera la participació d’una cinquantena d’investigadors de diferents centres de recerca del Campus UAB i generar al voltant de 10 projectes. “Catalunya és puntera científicament i tecnològicament en el sector aeroespacial espanyol i europeu, però és poc significativa des del punt de vista econòmic. Per això hem de promoure iniciatives d’R+D col·laborativa”, explica Guamis.

Les tres edicions anteriors, centrades en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, el sector biotecnològic i el sector mediambiental i de sostenibilitat energètica, van generar 43 projectes, dels quals cinc s’han transformat en empreses que estan actives a dia d’avui i set més estan a punt de constituir-se. A més, també es van patentar set tecnologies dels projectes presentats.

El Programa també compta amb la col·laboració de l’ESA BIC Barcelona i Zero2Infinity.

Vuit setmanes de formació teòric-pràctica

El Programa començarà el proper mes d’octubre i durant vuit setmanes els participants treballaran en equips multidisciplinaris per desenvolupar la seva idea i fer un primer pla de negoci.

La primera fase està destinada a la generació d’idees i al seu desenvolupament, a través de dinàmiques de grup, estructuració de la informació a partir de dades reals del mercat, dels possibles competidors, dels reptes tecnològics plantejats, etc. En la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual i la valorització, el model de negoci, el finançament i les tècniques de presentació.

Per últim, el dia 3 de desembre els finalistes presentaran els seus projectes davant d’experts de valorització d’idees de negoci que escolliran els tres guanyadors. El primer premi consistirà en 2500 euros i sis mesos d’incubació a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB. El segon premi en 1500 euros i també sis mesos d’incubació i el tercer premi seran 1000 euros.

Per a més informació, visiteu el web del programa