El Cor i la Orquestra de la UAB homenatjaran amb música als exiliats del món al Concert de Primavera

El proper dilluns 22 de maig a les 13:30h el Cor i la Orquestra de la UAB, juntament amb el Cor de Farmàcia de la UB, protagonitzaran el Concert de Primavera, enguany titulat “Exsules Filii Mundi: un cant per la solidaritat”, a la Sala Teatre de la UAB.

17/05/2017

Dilluns 22 de maig a les 13:30h tothom qui ho desitgi podrà acudir a la Sala Teatre per gaudir del repertori musical que ens interpretaran el Cor i la Orquestra de la UAB, juntament amb el Cor de Farmàcia de la UB en motiu del tradicional Concert de Primavera que es celebra cada any.

Enguany aquest concert és una acció col·lectiva per recordar les tantíssimes persones que viuen l'exili constant (desnonats, víctimes de la pobresa o de les catàstrofes naturals, refugiats...) i per promoure la solidaritat. Amb aquesta música pretenem transcendir tota creença religiosa o mística. El nostre gest humil és cantar per allò que ens uneix a tots: la humanitat.

El títol del concert “Exsules filii mundi, un cant per la solidaritat” fa referència justament a aquests “exiliats fills del món”, i pretén ser un cant que uneixi  les nostres veus per donar una resposta  ferma a les injustícies que ens interpel·len.

El programa tindrà la particularitat d'estar format íntegrament per obres escrites durant el segle XXI. Es tracta d'obres precioses i poc interpretades a casa nostra, dues de les quals han estat escrites per  a l'ocasió, adquirint un valor afegit com a estrenes absolutes. I si la música d'aquestes obres és una delícia, els texts no ho són menys; cada vers és un tresor: entre altres, els durs haikús de Miquel Martí i Pol, la poesia alliberadora de Nâzım Hikmet, les reflexions de germanor de Rumi, i els versos i salms que enllacen Orient i Occident i canten la lluita entre la vida i la mort.

La direcció del concert és a càrrec de  Jesús Badia, Ahmet Suleyman Bilgin i Poire Vallvé. L’entrada és gratuita i podreu recollir-la mitja hora abans del seu inici.

Us hi esperem!

Més informació: Concert primavera cor orquestra 2017

 

Notícies relacionades

El Concert "50 Anys de la UAB", al Teatre La Faràndula de Sabadell

El Concert "50 anys de la UAB" tindrà lloc el dijous, 3 de maig, a les 20 hores, al Teatre La Faràndula de Sabadell. Anirà a càrrec del Cor i l'Orquestra de la UAB i de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El repertori inclou una composició i estrena especial per al 50 aniversari titulada "El secret de les coses", del reconegut músic i compositor Marc Timón (Alumni UAB). Llegir més

Totes les notícies