Edward Bernal i Marc Castilla, equip guanyador de la final de la Lliga de Debat Universitària 2018

Marc Castilla i Edward Bernal, guanyadors de la Lliga de Debat Universitària 2018

Els estudiants Edward Bernal i Marc Castilla guanyen la final de la fase local de la Lliga de Debat Universitària. Durant dos dies, 27 i 28 de febrer, vuit equips formats per estudiants de la UAB van debatre sobre la qüestió “És occident responsable del sorgiment d’Estat Islàmic?”.

02/03/2018

Els estudiants Edward Bernal i Marc Castilla guanyen la final de la fase local de la Lliga de Debat Universitària 2018. Les jornades de debat universitari van començar el dia 27 de febrer i van acabar el 28 amb la gran final que va tenir lloc a les 15 h a la Sala de Teatre de la UAB. La Lliga de Debat de la UAB té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, que hauran de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat.

L'any passat la pregunta a debatre fou "Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?". Van guanyar els estudiants Anna Vilà i l'Edward Bernal, que van representar la UAB davant la resta d'universitats. En aquesta edició, els estudiants participants es van enfrontar a la qüestió: "És occident responsable del sorgiment de l’Estat Islàmic?". El jurat va estar conformat per professors de diferents disciplines i estudis de la UAB.
 
L’objectiu de la Lliga de Debat és que els estudiants millorin les seves competències comunicatives a l’hora de parlar en públic i expressar-se correctament davant d’un auditori, aptituds cada cop més importants per als joves universitaris. Participar en aquesta activitat és una manera de potenciar les habilitats oratòries. Els estudiants que hi participen es divideixen en equips, d’un mínim de 2 persones i un màxim de 5, i han de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema que es debat. 
 
Com a campions, l’equip d’Edward Bernal i Marc Castilla representarà la UAB en la Lliga de Debat Universitari, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx del 16 al 20 d’abril de 2018.
 
Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2018
 
Prèviament a la Lliga de Debat Universitari, a la UAB van tenir lloc les jornades locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (SiB), que van començar el passat 21 de febrer i han acabat divendres 23. L’equip guanyador ha estat el de l'institut Can Roca, que representarà a la UAB en la fase final a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018.
 
Trobareu més informació al blog de la Lliga de Debat, al canal de YouTube, on podreu veure els vídeos de les competicions, i al web de Dinamització Comunitària. 
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies