Dissabtes de la física i de les matemàtiques per als estudiants de batxillerat

Edifici de la Facultat de Ciències i de la Facultat de Biociències

Els Dissabtes de la Física i els Dissabtes de les Matemàtiques tindran lloc del 3 de febrer al 14 d'abril a les facultats de Ciències i Biociències. L’última xerrada de física i la primera de matemàtiques coincideixen, el 3 de març, en una sessió doble conjunta.

01/02/2018

Com cada any, tornen les sessions dels Dissabtes de la Física i dels Dissabtes de les Matemàtiques a la UAB. Un conjunt de trobades destinades als estudiants de batxillerat interessats pel món de la física i de les matemàtiques. L’última xerrada de física i la primera de matemàtiques es fan coincidir en una sessió doble conjunta el 3 de març.

Tots els dissabtes del 3 de febrer al 3 de març es realitzaran les sessions de física, a la sala d’actes de les facultats de Ciències i Biociències. La primera conferència es titula “Quanta quàntica" i estarà impartida per Anna Sanpera, professora d'investigació ICREA. La sessió del dia 10 de febrer anirà de la mà d’Ana Belén González, cap del projecte European Photonics, que explicarà les aplicacions de la física quàntica al món real. La resta de sessions seguiran la mateixa estructura: una benvinguda a les 9 h, l’inici de la conferència a les 10 h, una petita pausa i, per acabar, vídeos, demostracions i visites als laboratoris fins a les 13 h.  

Els dies 3 i 10 de març i el 7 i 14 de abril tindran lloc les sessions dels Dissabtes de les Matemàtiques, a la sala d’actes de les facultats de Ciències i Biociències. La primera sessió, conjunta amb el Departament de Física, constarà de dues conferències: Pere Puig, professor del Departament de les Matemàtiques, parlarà de "Quina dosi de radiació has rebut?:  mètodes matemàtics en bio-dosimetria". A les 11,45 h, Neus Sabaté, membre del Centre Nacional de Microelectrònica de Barcelona, explicarà les possibilitats de les bateries i piles de combustible de paper.

La sessió del 10 de març anirà a càrrec de Sílvia Cuadrado, professora del Departament de Matemàtiques, amb la conferència “Les matemàtiques de les poblacions". Aquesta i les dues sessions restants comptaran amb una pràctica o taller relacionat amb el tema del dia. Tots aquells que assisteixin a tres o més conferències obtindran un diploma acreditatiu.

Més informació: Dissabtes de les Matemàtiques
Dissabtes de la Física

 

Notícies relacionades

Pregraus Duals UAB Barcelona

La UAB i la Diputació de Barcelona posen en marxa el primer Pregrau Dual

Els pregraus duals són una nova oferta formativa professionalitzadora: una titulació pròpia d'1 any amb pràctiques en empreses i institucions col·laboradores i amb pagaments mensuals en concepte d'ajut als estudis. El primer pregrau dual, Especialista en Sistemes d’Informació a les administracions locals, obre admissió a partir de setembre de 2018. Llegir més

Júlia Laguna - Alumnes millors notes

"M'agradaria investigar sobre física quàntica i relativitat en un equip capdavanter"

Totes les notícies