Sala de premsa Premsa i mitjans

Creació del Campus d’Arqueologia de la UAB a Guissona

Campus arqueologic Guissona
La UAB tindrà una de les seus del campus d’arqueologia a Guissona. Dilluns 25 se signa l’acord entre la UAB i l’Ajuntament de Guissona. L’espai destinat a campus d’arqueologia es troba a la zona de la ciutat romana d’Iesso.

22/04/2016

El rector de la UAB, Ferran Sancho, i l’alcalde de l’Ajuntament de Guissona, Xavier Casoliva, signen dilluns, 25 d’abril, a Guissona, el conveni de col·laboració per a la creació del Campus d’Arqueologia UAB de la Ciutat Romana d’Iesso – Parc Arqueològic de Guissona.

L’espai destinat a campus d’arqueologia de la UAB ocupa una extensió de 2 hectàrees de la zona urbana de la ciutat romanade Iesso (s.IaC – VdC). Aquest espai ha estat objecte de la recerca de la UAB des de l’any 1990 , una tasca que ha permès posar al descobert part de la muralla nord de la ciutat romana, una torre de defensa, i la porta nord de la ciutat, a més d’una illa de cases amb  una domus alt imperial i  un celler tardo antic, així com un conjunt termal.

La Universitat Autònoma de Barcelona manté col·laboracions amb l'Ajuntament de Guissona en l'àmbit de la recerca arqueològica i de la docència des de l'any 1988, relacionades amb els estudis de la llicenciatura d’Història i del grau d'Arqueologia. Aquesta col·laboració es va institucionalitzar el 1995 amb la integració de la Universitat Autònoma de Barcelona en el consorci de dret públic “Patronat d’ Arqueologia de Guissona”, del qual ha format part fins a l’actualitat juntament amb l’Ajuntament de Guissona i altres institucions. El jaciment de la Ciutat romana de Iesso ha estat utilitzat durant tots aquests anys com a camp de pràctiques i ho segueix sent a l’actualitat en el marc del grau d’Arqueologia, del màster interuniversitari d’Arqueologia Clàssica i del doctorat en Arqueologia Clàssica.

La creació del Campus d'Arqueologia UAB a Guissona possibilitarà la investigació i el desenvolupament científic en el camp de l'arqueologia i el patrimoni, i constituirà una eina essencial en la formació dels estudiants. A més serà un element dinamitzador del patrimoni arqueològic del municipi per a la difusió dels resultats científics en els àmbits acadèmics i del públic general, contribuint així a promoure el jaciment i el Parc Arqueològic de la Ciutat romana de Iesso, com a espai de referència en els diferents àmbits.