Conferència inaugural de la Setmana Saludable a càrrec d'Aitor Sánchez

El dietista i nutricionista, Aitor Sánchez García, impartirà la conferència inaugural: "Mites de l'alimentació saludable". Tindrà lloc el proper dilluns 24 d'abril, a les 12.30 hores, a la Sala d'Actes del Rectorat i també es podrà seguir en directe.

19/04/2017

La ponència tractarà algunes de les falses creences alimentàries que ens persegueixen com a societat.

El proper dilluns 24 d'abril, a les 12.30 hores, tindrà lloc a la Sala d'Actes del Rectorat, la conferència inaugural de la Setmana Saludable i Sostenible, que cada any organitza la UAB durant el mes d'abril. La xerrada, titulada "Mites de l'alimentació saludable" anirà a càrrec del dietista i nutricionista Aitor Sánchez. L'acte inaugural, que es podrà seguir en directe, comptarà amb la participació de Carles Gispert, vicerector d'Economia i Campus.

Sánchez professionalment es dedica a la divulgació sobre alimentació, educació i ciència, sent conferenciant en diferents esdeveniments, entre els quals destaquen els seus dos Xerrades TEDx, a més de treballar en diferents mitjans de comunicació, entre ells RNE, RTVE, TVE i Consumer, a més de ser autor del blog i del llibre "Mi dieta cojea" (Paidós 2016) i el Centre de Nutrició Aleris. És educador i formador de diferents organitzacions i entitats. Dedica gran part de la seva vida a l'associacionisme juvenil. Scout i voluntari com a forma de vida.

Durant la conferència, el ponent tractarà algunes de les falses creences alimentàries que ens persegueixen com a societat. S’analitzarà com aquests missatges s’hi han instaurat, com s’estan comunicant les recomanacions médico-sanitàries en salut pública i especialment quina robustesa i quina evidència científica hi ha darrera d’elles, avaluant quins haurien d’haver estat els missatges emesos i com es poden corregir. Farà també una reflexió de perquè hi ha tanta desinformació en alimentació i amb quines mesures polítiques podria corregir-se i millorar la salut del nostre entorn.

Per assistir-hi cal que les persones interessades facin la inscripció a través de l’enllaç.
 
 
Més informació sobre Aitor Sánchez García (blog):
https://midietacojea.com/aitor-sanchez-garcia/
 
Les seves darreres participacions a la ràdio:
http://www.rtve.es/alacarta/audios/esto-me-suena-las-tardes-del-ciudadano-garcia/
 
 
Campus Saludable i Sostenible
 
El Campus Saludable i Sostenible (Campus SIS) és un projecte adreçat a totes les persones que estudien i treballen a la Universitat. Inclou unes 70 actuacions amb un elevat grau de transversalitat, que tenen com a missió millorar la salut de la comunitat universitària promovent entorns i hàbits per a un estil de vida saludable, i assolir una Universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. S'inspira en els principis i els valors de la UAB, en les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i en la proposta d'actuació de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (US.CAT), xarxa que actualment presideix la UAB.
 
Millorar la salut de la comunitat universitària i promoure entorns i hàbits d'estil de vida saludables són els objectius del Pla. Disminuir les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle generades per la UAB i assolir una universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient són els  objectius i la missió del Pla.
 
Més informació al blog del Campus Saludable i Sostenible:
http://blogs.uab.cat/campussis/
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies