Conferència inaugural de la Setmana Saludable a càrrec d'Aitor Sánchez

El dietista i nutricionista, Aitor Sánchez García, impartirà la conferència inaugural: "Mites de l'alimentació saludable". Tindrà lloc el proper dilluns 24 d'abril, a les 12.30 hores, a la Sala d'Actes del Rectorat i també es podrà seguir en directe.

19/04/2017

La ponència tractarà algunes de les falses creences alimentàries que ens persegueixen com a societat.

El proper dilluns 24 d'abril, a les 12.30 hores, tindrà lloc a la Sala d'Actes del Rectorat, la conferència inaugural de la Setmana Saludable i Sostenible, que cada any organitza la UAB durant el mes d'abril. La xerrada, titulada "Mites de l'alimentació saludable" anirà a càrrec del dietista i nutricionista Aitor Sánchez. L'acte inaugural, que es podrà seguir en directe, comptarà amb la participació de Carles Gispert, vicerector d'Economia i Campus.

Sánchez professionalment es dedica a la divulgació sobre alimentació, educació i ciència, sent conferenciant en diferents esdeveniments, entre els quals destaquen els seus dos Xerrades TEDx, a més de treballar en diferents mitjans de comunicació, entre ells RNE, RTVE, TVE i Consumer, a més de ser autor del blog i del llibre "Mi dieta cojea" (Paidós 2016) i el Centre de Nutrició Aleris. És educador i formador de diferents organitzacions i entitats. Dedica gran part de la seva vida a l'associacionisme juvenil. Scout i voluntari com a forma de vida.

Durant la conferència, el ponent tractarà algunes de les falses creences alimentàries que ens persegueixen com a societat. S’analitzarà com aquests missatges s’hi han instaurat, com s’estan comunicant les recomanacions médico-sanitàries en salut pública i especialment quina robustesa i quina evidència científica hi ha darrera d’elles, avaluant quins haurien d’haver estat els missatges emesos i com es poden corregir. Farà també una reflexió de perquè hi ha tanta desinformació en alimentació i amb quines mesures polítiques podria corregir-se i millorar la salut del nostre entorn.

Per assistir-hi cal que les persones interessades facin la inscripció a través de l’enllaç.
 
 
Més informació sobre Aitor Sánchez García (blog):
https://midietacojea.com/aitor-sanchez-garcia/
 
Les seves darreres participacions a la ràdio:
http://www.rtve.es/alacarta/audios/esto-me-suena-las-tardes-del-ciudadano-garcia/
 
 
Campus Saludable i Sostenible
 
El Campus Saludable i Sostenible (Campus SIS) és un projecte adreçat a totes les persones que estudien i treballen a la Universitat. Inclou unes 70 actuacions amb un elevat grau de transversalitat, que tenen com a missió millorar la salut de la comunitat universitària promovent entorns i hàbits per a un estil de vida saludable, i assolir una Universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. S'inspira en els principis i els valors de la UAB, en les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i en la proposta d'actuació de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (US.CAT), xarxa que actualment presideix la UAB.
 
Millorar la salut de la comunitat universitària i promoure entorns i hàbits d'estil de vida saludables són els objectius del Pla. Disminuir les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle generades per la UAB i assolir una universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient són els  objectius i la missió del Pla.
 
Més informació al blog del Campus Saludable i Sostenible:
http://blogs.uab.cat/campussis/
 

 

Notícies relacionades

LogoFGCAutonoma

Una recerca sociològica de la UAB constata un canvi en el model de pare actual

Una recerca de la UAB ha analitzat els pares residents en zones urbanes d'Espanya per veure com està canviant la seva implicació en la cura dels fills, i es constata l'existència d'una bretxa entre els pares amb major nivell educatiu, que donen molta importància a la cura dels fills, i els de menor nivell educatiu. L'estudi "Cap a un nou model de paternitat?" s'acaba de publicar a la principal revista científica espanyola de Sociologia.

Llegir més

Totes les notícies