Bruno Dente és nomenat doctor 'honoris causa' per la UAB

Bruno Dente

El Consell de Govern de la UAB ha nomenat doctor honoris causa el politòleg italià Bruno Dente a proposta de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, amb la qual, ha col·laborat des de 1985. Dente està considerat un dels analistes més destacats de polítiques i organitzacions públiques.

13/06/2018

Bruno Dente, professor d'anàlisi de polítiques públiques del Politècnic de Milà, ha estat nomenat doctor honoris causa pel Consell de Govern de la UAB a proposta de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. Dente serà investit properament en una cerimònia institucional encara sense data.

El nou doctor honoris causa està considerat un dels més rellevants especialistes en l'anàlisi de polítiques i organitzacions públiques, particularment en el sector de l'administració i les formes d'avaluació del sistema universitari. La seva carrera acadèmica s'ha desenvolupat a diferents universitats italianes (a més del Politècnic de Milà, ha exercit a Sassari, Bolonya, Roma i Venècia) i ha estat director de l'Escola d'Administració Pública de Roma, així com assessor o consultor de les principals institucions públiques italianes i responsable de diversos plans d'avaluació per a la Comissió Europea.

Dente, a més, ha tingut una relació destacada amb la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB des de 1985, tot col·laborant en la posada en marxa del propi centre i exercint-hi tant la docència com la recerca. Ha cooperat en projectes com ara la creació de la llicenciatura en Ciències Polítiques, el Grau en Ciència Política i de l'Administració o el Màster en Gestió Pública.

Entre les seves obres, destaquen El govern local a Europa (1977), Governar la fragmentació: Estat, regions i ents locals (1985) o Understanding Policy Decisions (2014; edició espanyola en coautoria amb Joan Subirats), així com una multitud d'articles en revistes especialitzades. El 2012, l'Associació Italiana de l'Avaluació li va concedir la distinció "Precursor de l'Avaluació a Itàlia".

Més informació: Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

 

Notícies relacionades

Totes les notícies