Sala de premsa Premsa i mitjans

BioEclosion, nova empresa de base tecnològica de la UAB

BioEclosion
Investigadors del Departament de Química i de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina han creat l'empresa BioEclosion, participada per la UAB, per comercialitzar un biosensor capaç de detectar la celiaquia en pocs minuts a partir d'una gota de sang.

29/07/2016

BioEclosion està impulsada pels investigadors Maria Isabel Pividori, Ona Illa i Jean-Didier Marechal i del Departament de Química de la UAB, i Jofre Ferrer-Dalmau, de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB - UAB), que han treballat plegats durant més de tres anys per desenvolupar el biosensor.

El projecte que ha donat fruit a BioEclosion va començar al Programa de Generació d'Idees 2013 organitzat pel Parc de Recerca UAB. Els investigadors van guanyar el segon premi en aquella edició, així com el primer del programa Valortec 2015, amb què van rebre el suport d'ACCIÓ.

El biosensor creat pels investigadors permet analitzar la sang del pacient a la mateixa consulta del metge especialista. Habitualment, per saber si una persona és celíaca, és necessari adreçar-se a laboratoris especialitzats. L'objectiu de l'empresa és evitar aquest llarg procés i fer una prova no invasiva.

El dispositiu funciona de forma similar a un glucòmetre i també permet fer un control de l'evolució de la malaltia, analitzant el grau de celiaquia del pacient de manera periòdica, així com l'avaluació dels familiars directes d'un malalt ja diagnosticat.

Noticia relacionada
Un biosensor detecta la celiaquia en pocs minuts