Alumnes de l'Escola Massana creen una pintura mural a la UAB, després d'un procés participatiu

LogoFGCAutonoma

Al passadís que uneix la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia i la Facultat d’Economia i Empresa s'ha estrenat al juliol una pintura mural -que representa elements referents a les dues disciplines- que han fet els estudiants de l’Escola Massana -centre adscrit a la UAB- després d'un procés participatiu entre docents, PAS i estudiantat.

25/07/2017

L’objectiu era saber què els agradaria veure als usuaris que passen cada dia pel vestíbul, què els agradaria visualitzar de tal manera que l’edifici aparegués com un espai propi.


Les facultats li van encarregar a l’Escola Massana -centre de formació artística vinculat a la UAB, que també ha realitzat treballs per a l’Ajuntament de Barcelona-, dissenyar i pintar un mural, a partir d’un encàrrec formulat després d’un procés participatiu als docents, PAS i alumnes. La feina va ser feta pels alumnes de 2on curs de pintura de l’Escola Massana, i els professors Montse Alabau i Josep Plandiura.

L’objectiu era saber què els agradaria veure als usuaris que passen cada dia pel vestíbul, què els agradaria visualitzar de tal manera que l’edifici aparegués com un espai propi. Així, es formulaven preguntes sobre la tonalitat cromàtica, sobre els possibles motius, sobre l’aproximació (preferentment abstracta o més aviat figurativa) i si voldrien que sortissin personatges rellevants de les disciplines que s’ensenyen als centres.

Les respostes al qüestionari van ser força diverses entre les facultats: a Ciències Polítiques i Sociologia es preferien imatges figuratives, mentre que a la Facultat d’Economia i Empresa de caràcter més abstracte.

També van sortir molts personatges rellevants, però el consens entre ambdues facultats va ser amb la tonalitat de colors: els dos col·lectius apostaven per les tonalitats cromàtiques clares.

A partir d’aquestes respostes, els estudiants de Pintura Mural de l’Escola Massana van elaborar un total de 18 propostes, tant abstractes com figuratives.

Finalment, es va escollir un mural amb motius abstractes i colors càlids, on predominen les tonalitats liles, grogues i com a contrapunt el negre.

El divendres 7 de juliol es va enllestir el mural, que es troba al hall de l’edifici B i que serà inaugurat formalment el proper més de setembre.

L'encàrrec artístic a l'Escola Massana té el seu orígen com a conseqüència del tancament del servei de reprografia situat al hall de la Facultat de Ciències Polítiques, que va suposar emprendre unes obres de remodelació d’espais que van permetre aprofitar l’espai lliure per ampliar i remodelar la Sala d’Actes, el que deixava un gran mur blanc al vestíbul de l’edifici.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies