Sala de premsa Premsa i mitjans

“M’agradaria encarar el meu futur professional cap a la preservació d’animals en perill d’extinció”

AINA SALVÀ, Veterinària
L’Aina Salvà començarà els estudis de Veterinària l’any vinent. Hi ha accedit amb la nota de tall més alta de la UAB. Conèixer, entendre, ajudar i protegir els animals és la seva meta professional i el que espera aprendre a l'Autònoma. Durant aquesta nova etapa vol compaginar els estudis amb una de les seves aficions, el cant.

18/07/2016

L’Aina Salvà va compaginar els seus estudis al Lycée francès de Barcelona amb la seva passió pels animals, la música i l’esport. La seva estima pels animals l’han portat a estudiar el grau en Veterinària de la UAB, on vol aprendre tot allò que fa falta per entendre els animals i poder ajudar-los.

El seu futur el veu fora, protegint espècies en perill d’extinció i compaginant els seus estudis amb la seva afició pel cant i la hípica. Durant la seva estància a la UAB també vol marxar a França per poder conèixer altres formes d’estudiar veterinària i de cuidar als animals.

- Què et sembla la UAB i el campus?
La UAB em sembla una universitat molt gran, per començar, quan vaig arribar aquí vaig veure que el Campus era tan gran em vaig espantar una mica. I també m'agrada el fet que estigui envoltat de natura i d’arbres. Em sembla que és molt agradable per estudiar i per concentrar-se.

- Per quin motiu vas decidir estudiar Veterinària?
Vaig decidir estudiar Veterinària perquè des de que era molt petita m’encantaven els animals i sempre que veia un gat o un gos començava a jugar amb ells. Després vaig començar a fer hípica i vaig veure que els cavalls també m’encantaven i vaig decidir que volia dedicar-me a cuidar animals i a protegir-los també. És totalment vocacional.

- Què esperes d’aquests estudis?
D’aquests estudis espero que m’ensenyin a tractar amb els animals, a ajudar-los i  entendre les seves reaccions i que em permetin més endavant dedicar-me al que jo vull que és preservar-los.

- Cap a on t’agradaria encaminar el teu futur professional?
M’agradaria encarar el meu futur professional cap a la preservació d’animals en perill d’extinció. Sobretot m'encantaria viatjar pel món i aconseguir que aquells animals que estiguin en una situació delicada puguin ser protegits.

- Durant aquesta nova etapa com estudiant universitària, et planteges sortir a fora?
M’agradaria marxar un any a França per estudiar veterinària allà i saber com ho fan i veure si és molt diferent d’aquí. Vull alguna cosa que m’aporti experiències noves.

- Com s’aconsegueix tenir uns resultats tan bons?
S’aconsegueix tenir uns resultats tan bons treballant molt, escoltant a classe...perquè crec que una bona part del que aprens ho fas escoltant a algú parlar. I mai s'han de deixar de banda algunes de les teves aficions o esports que et permeten desfogar-te i desconnectar de l’ambient de treball i estudi.

- A més d’estudiar en aquesta nova etapa t’agradaria fer alguna altra cosa?
M’agradaria a més d’estudiar poder cantar, perquè és un hobbie que tinc des que era molt petita i m’agradaria compaginar els estudis amb la música si pot ser. També m’agradaria viatjar molt i poder conèixer tots els animals que existeixin encara que és impossible.

- Quin és el teu nivell d’idiomes?
Parlo quatre idiomes, que són el francès, l’anglès, el català i el castellà. Vaig estudiar al Lycée francès de Barcelona des dels 3 anys llavors les classes les fèiem en els quatre idiomes i els he après. La meva mare és francesa també i llavors he pogut mantenir el nivell de francès.