Sala de premsa Premsa i mitjans

“El meu objectiu és afavorir l’autonomia de la gent amb qui treballo”

Workshop 'Estratègies per a la motivació' de Pep Marí a la UAB. 26 abril 2017
La seguretat, l’acceptació i trobar un sentit a allò que fem, són els tres pilars essencials per als éssers humans, segons Pep Marí. Sobre ells va girar el workshop que Marí, alumni de Psicologia de la UAB, va realitzar en la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB.

06/04/2017

La motivació a la feina o en la vida diària és el motor de tot, segons Pep Marí, llicenciat en Psicologia i màster en Psicologia de l’Esport per la UAB. A través d’una sessió dinàmica i desprenent una gran passió per la seva feina, va realitzar el workshop ‘Estratègies per a la motivació’ el 26 d’abril, en un acte organitzat per Alumni UAB, en el marc de la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB, al que van assistir més de 70 persones.

Pep Marí és codirector del Programa ACB Next Valores i ha treballat més de 25 anys al departament de Psicologia de l'Esport del Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat (CAR). Dedica gran part de la seva vida a divulgar l'aportació de la psicologia al rendiment de les persones a través de les seves xerrades i dels llibres ‘Aprender de los Campeones’ i ‘La Felicidad no es el Objetivo’.
 
Tres necessitats bàsiques dels humans
“Motivar és satisfer necessitats”, assegurava Marí i els éssers humans tenim tres grans necessitats: la seguretat, l’acceptació i trobar un sentit a allò que fem.

De manera clara i demanant sempre la complicitat i la col·laboració del públic assistent, va desgranar aquestes tres necessitats, els obstacles que trobem per aconseguir-les i les estratègies per superar-les.
 
Estratègies de motivació
Sobre el rol dels psicòlegs, Marí ho té clar: “Cal ajudar a cada persona a trobar el seu propi mètode, guiant-la per descobrir-lo, donant-li el coneixement que li donarà confiança i les claus i eines que necessita per aconseguir-ho. El meu objectiu principal és afavorir l’autonomia de la gent amb qui treballo”.

D’altra banda, en els equips de treball en l’ambient laboral, la clau és variar la manera de fer les coses per seguir amb la motivació, també que les persones se sentin implicades i premiades per la seva tasca: “L’equip de treball ha de ser un tresor, és important la motivació d’aprendre junts”, va assegurar Marí.
 
Fotografies del workshop.

Vídeo íntegre:


 
Programa complet de la Setmana Saludable i Sostenible.