385 joves participen al Campus Ítaca 2017

IMG20170615_campusitaca2017

El programa socioeducatiu Campus Ítaca es desenvolupa al Campus de Bellaterra de la UAB durant els mesos de juny i juliol i té per objectiu donar més oportunitats a adolescents en situació econòmica desfavorable i amb un bon rendiment acadèmic per tal de motivar-los a continuar els seus estudis.

15/06/2017

 A partir del 26 de juny i fins al 14 de juliol la UAB acollirà 385 joves de 3r d’ESO provinents de més de 30 municipis diferents de la província de Barcelona. L’alumnat es repartirà en dos torns: un primer format per 190 participants del 26 al 4 de juliol, i un segon torn del 6 al 14 de juliol.

El Campus Ítaca és un dels programes socioeducatius amb més recorregut a la UAB. Des del 2004, més de 5000 nois i noies han participat en el programa, majoritàriament provinents d’instituts del Vallès Occidental. Els joves seleccionats per a participar en el Campus Ítaca comparteixen un perfil semblant:  una situació econòmica familiar complicada que pot comportar prioritzar l’entrada al mercat laboral davant la continuïtat de seguir estudiant,  la necessitat de referents adults que promoguin la continuïtat dels estudis post obligatoris en el seu entorn familiar i social, i una actitud positiva vers l’estudi.

El Campus Ítaca persegueix l’objectiu de motivar els nois i noies que estan a punt de començar l’últim curs d’ESO per tal que l’any següent segueixin estudiant. Al llarg del Campus es combinen activitats lúdicoesportives i altres de pedagògiques dinamitzades per professorat de la UAB. Els joves es reparteixen en grups d’unes 12 persones i realitzen activitats diverses al llarg del dia: gimcanes, activitats d’investigació, debats, casos a resoldre...

Enguany, s’inclouen novetats com l’activitat a la Facultat de Traducció i Interpretació que permetrà entendre per què és important parlar en públic i on els alumnes coneixeran i practicaran les tres modalitats d'interpretació (xiuxiuejada, consecutiva i simultània); a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental es realitzarà una activitat que vol donar a conèixer als joves participants la recerca de diferents temàtiques que s’estan treballant des de la UAB relacionades amb el medi ambient;  també es durà a terme, a la Facultat de Ciències de la Comunicació, l’activitat ‘Creatius al poder! Fem falques de ràdio’ on rebran l’encàrrec d’un anunciant, que haurà estat traduït en forma de brífing, i hauran d’elaborar una falca publicitària per a la ràdio. També hi haurà altres activitats noves de veterinària, toxicologia i òptica.

Enguany el Campus Ítaca realitzarà dues cloendes, una per a cada torn. L’acte de cloenda és un moment fonamental del Campus Ítaca, ja que serveix per fer visible i donar veu a l’alumnat que mostrarà el resultat del seu treball al campus presentant els projectes de recerca que cada grup ha realitzat.

Llistat de municipis i instituts participants.

 

Notícies relacionades

projectedonesvalentes

Com informar sobre agressions sexuals?

El treball de recerca "Dones valentes", dut a terme durant dos anys per Isabel Muntané, periodista i codirectora del Màster Gènere i Comunicació de la UAB, i Violeta García, psicòloga de l’Associació d’Atenció a Dones Agredides Sexualment (AADAS), ha culminat en les primeres "Recomanacions per informar sobre les agressions sexuals". Llegir més

Totes les notícies