24 hores de jocs de rol, jocs de taula i tornejos a la UAB!

En les pròximes 24 hores, entre les 18 h de la tarda del dia 19 i les 18 h de la tarda del dia 20 de maig, la UAB es converteix en l’epicentre de l’oci alternatiu: jocs de taula, jocs de rol, xerrades i tornejos són algunes de les activitats que es faran. Aquesta iniciativa està impulsada pel Club de Rol a la UAB (CRUAB).

19/05/2017

Entre les 18 h de la tarda del 19 de maig i les 18 h de la tarda del 20 de maig, la UAB s’endinsa en el món de l’oci alternatiu: tindran lloc les 24 hores de rol del Vallès! Tornejos, una ludoteca oberta, xerrades i cicles de partides de jocs de rol i de jocs de taula són algunes de les activitats programades durant la jornada, organitzada pel Club de Rol de la UAB (CRUAB). L’Hotel d’Entitats i la Sala Annexa seran els espais destinats a les activitats. En els jocs de rol hi ha un narrador principal, o director del joc, que explica una història i la resta de jugadors interpreten diferents personatges o rols dins d’aquesta.

El dia 19, a les 20.30 h, comptarem amb la presència de Carlos Plaza i Sergio Moreno,creadors de jocs de rol, per a parlar de la seva experiència. Parlaran del procés de crear un joc de taula, donaran eines per a saber com començar un projecte d’aquest tipus, com potenciar la creativitat i també abordaran la incidència que tenen els jocs de taula i els jocs de rol en l’àmbit educatiu, ja que són mecanismes que ajuden a aprendre de forma més lúdica i divertida. Igualment, també explicaran quin és el procés per a crear el joc i fer-ne difusió.

Carlos Plaza fa 10 anys que treballa com a creador de jocs de rol. És autor de Caçadors d’ombres, actualment fora de mercat, i de Campions de Verne, un joc de rol d’aventures i ciència-ficció. Es tracta d’un joc que crea un lligam entre l’àmbit literari, ja que està inspirat en les obres de Julio Verne, i els jocs de rol. Podeu donar un cop d’ullal blog i al Facebook del joc. A més a més, també és autor del llibre-joc Cel de crom. Plaza explica que des dels 16 anys tenia ben clar que es volia dedicar a crear jocs de rol i actualment és un dels creadors més coneguts.

D’altra banda, Sergio Moreno s’hi dedica des de fa 3 anys i ara treballa en diferents projectes. Moreno explica que es tracta d’una afició bastant nova, ja que només té 40 anys, i no és gaire coneguda. Tot i així, posa èmfasi en el potencial educatiu i terapèutic dels jocs de rol. Moreno és creador de Gamers, una eina psicopedagògica que busca que les persones que hi juguen aprenguin a diferenciar entre els pensaments racionals i els pensaments irracionals. També és creador del joc lúdic Magical Souls.

Consulteu la programació de la jornada i gaudiu de les 24 hores de jocs de rol!

 

Notícies relacionades

La UAB serà la seu de la Wikimedia Hackathon 2018

L’associació Amical Wikimedia i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzaran l’any que ve la Wikimedia Hackathon. Es tracta d’un important esdeveniment que reuneix desenvolupadors de tot el món per millorar la infraestructura tecnològica de la Viquipèdia i els seus projectes germans. Llegir més

Totes les notícies