Sala de premsa Premsa i mitjans

Èxit a la First Lego League a la UAB

PostLego2018
L'Escola d'Enginyeria ha acollit més equips que mai en la 3a edició de la First Lego League, que ha tingut lloc el dissabte, 10 de febrer. Un total de 370 alumnes, dividits en 39 grups, formats per equips d'entre 3 i 10 estudiants (de 10 a 16 anys).

12/02/2018

Els primers premis en aquesta tercera edició que té lloc a la UAB han estat per l'equip Adan3Viaró (Escola Viaró, de Sant Cugat) i Valldemia 3 (Escola Valldemia, de Mataró).

Pel que fa als segon premis, Las Droppies (Escola La Vall Bellaterra) i Wassers (Escola La Salle Montcada).

Els estudiants d'entre 10 i 16 anys, procedents de centres i escoles de 16 ciutats diferents, dividits en 39 equips han participat en aquesta tercera edició de la First Lego League que organitza l'Escola d'Enginyeria de la UAB el dissabte, 10 de febrer.
 
Enguany, ha acollit més equips que mai a la UAB: 39 equips d'entre 3 i 10 estudiants de 10 a 16 anys, que han hagut de resoldre diferents reptes amb els seus robots LEGO. L'any passat van ser 32 els equips que es van acollir.
 
Són estudiants d'un bon grapat de poblacions diferents: Terrassa, Sabadell, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Girona, Valls, Mataró, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Cugat, Rubí, Montornès del Vallès, Castellbell i el Vilar, Sant Celoni i Viladecavalls.

Els tornejos van començar a les 10 h. del matí. i han tingut lloc al llarg de tota la jornada. Vint equips han competit al matí, i els altres vint, a la tarda. Unes 40 persones voluntàries, en la seva majoria estudiants d'Eginyeria, han estat els àrbrites de les proves que han hagut de superar els participants amb els seus robots. Professorat d'Enginyeria de la UAB i personal de l'empresa Lego han format part del jurat que haurà de decidir els guanyadors.
 
Aquest és un torneig internacional amb l'objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Els pilars del programa són els valors que emfatitzen l'aprenentatge dels altres companys, la cooperació i la contribució a la societat. El repte d'aquest any tracta de l'investigació del cicle humà de l'aigua.
 
Els participants dissenyen, construeixen i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO MINDSTORMS. La intenció és que els joves investiguin i resolguin reptes científics actuals, aplicant conceptes  matemàtics i científics a la vida real, desenvolupant habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i comunicació.

Cada equip ha estat puntuat en tres parts: 
-Si és un equip d'acord amb els valors First Lego League (treball en equip, companyerisme, resolució problemes, etc.).
-La presentació del Projecte Científic
-El joc del robot en sí (han de programar i dissenyar i fer la competició, tot superant les proves per aconseguir el màxim de punts).
 
Els patrocinadors de la First Lego League (FLL) propis de la UAB són IDNEO i Caixa d'Enginyers. Els patrocinadors de la FLL a Barcelona són Robotix, FPdGi i Aigües de Barcelona.