Sala de premsa Premsa i mitjans

L'ICTA-UAB aconsegueix cinc projectes ERC en dos anys

ICTA
L’ICTA-UAB ha rebut cinc ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC) en dos anys, el que suposa aproximadament el 10 % dels ajuts d’aquesta institució atorgats a Catalunya durant el període de finals del 2015 a finals del 2017. 

22/12/2017

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha rebut cinc ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC) en dos anys, el que suposa aproximadament el 10 % dels ajuts d’aquesta institució atorgats a Catalunya durant el període de finals del 2015 a finals del 2017. Aquests cinc projectes suposaran la contractació de més de 30 investigadors doctorals i postdoctorals, així com de personal administratiu en els propers cinc anys. 
 
L’any 2018 es posaran en marxa dos nous projectes ERC obtinguts el 2017. La investigadora Victoria Reyes García iniciarà el projecte “Indicadors locals dels impactes del canvi climàtic. La contribució del coneixement local a la investigació sobre canvi climàtic (LICCI)” dotat amb un ajut de consolidació (Consolidator Grant) mentre que Jeroen van den Bergh iniciarà al gener el seu projecte "Anàlisi evolutiva-conductual de la política climàtica: racionalitat limitada, mercats i interaccions socials" (EVOCLIM), dotat amb un Advanced Grant. 
 
A aquests dos projectes se sumen altres tres. Gràcies a un Advanced Grant,  Joan Martínez Alier està treballant des de juny 2016 en l’anàlisi basat en el EJAtlas del Moviment Global de Justícia Ambiental a través del seu projecte “Environmental Justice”(ENVJUSTICE). Per la seva banda, Eric Galbraith també va obtenir al 2016 un Consolidator Grant per a desenvolupar el seu projecte de recerca “Interaccions biogeoquímiques i ecosistèmiques amb la activitat socioeconòmica a l’oceà global” (BIGSEA). També a mitjans 2016 Isabelle Anguelovski, guardonada amb una Starting Grant, va començar el seu projecte d’investigació “Green Locally Unwanted Land Uses” (GREENLULUS), que examina el paper de les zones verdes en la redistribució de la qualitat de vida urbana i analitza com els projectes de creació d’aquestes zones poden incrementar les desigualtats ambientals.