Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB i el PRUAB impulsen la creació d'una comunitat RIS3CAT en bioeconomia industrial

Comunitat BBCAT
El proper dimecres 31 de gener a les 9:30h, a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, tindrà lloc una jornada per presentar la Comunitat de Bioindústries per a la Bioeconomia (BBCAT), una proposta per promoure projectes innovadors que augmentin l'eficiència, competitivitat, rendibilitat i sostenibilitat dels processos bioproductius.

20/12/2017

En el marc de l'estratègia de recerca i innovació dissenyada per la Generalitat de Catalunya (RIS3CAT), la UAB i el Parc de Recerca UAB estan dinamitzant i coordinant la creació d'una futura comunitat RIS3CAT per promoure el sector de la biotecnologia industrial i la bioeconomia i que esdevingui un dels principals motors econòmics de Catalunya.

L'objectiu és crear una agrupació d'empreses i agents del sistema d'R+D+I català que desenvolupin projectes per fer més eficient la gestió eficient dels recursos biològics, i amb especial èmfasi generin bioprocessos i bioproductes a escala industrial.

Per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa, el proper dimecres 31 de gener a les 9:30h, a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, tindrà lloc una jornada oberta a tots aquells agents interessats a participar en aquesta Comunitat. Durant la jornada, s'explicarà l'estat actual de la Comunitat i es presentaran idees de projectes que hi tenen cabuda.

Per assistir a la jornada, es requereix inscripció prèvia.  

Les comunitats RIS3CAT
Les Comunitats RIS3CAT són un instrument que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya dins de l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent RIS3CAT 2014-2020, a través del qual els diferents agents del sistema R+D+I dels sectors líders poden obtenir ajuts dels fons FEDER de Catalunya.

Les Comunitats són grans agrupacions voluntàries d’empreses i centres de recerca que promouen actuacions conjuntes per a la transformació d’activitats econòmiques mitjançant l’aplicació de tecnologies facilitadores transversals. Estan formades per un mínim de vuit membres, dels quals quatre o més han de ser empreses. La resta poden ser centres tecnològics, de recerca, universitats o hospitals.

Fins ara ja s’han posat en marxa 5 Comunitats RIS3CAT que estan desenvolupant 26 projectes d’R+D+I. A través d’aquestes, 138 empreses i 64 agents del sistema de recerca i innovació català invertiran 43,8 milions d’euros per desenvolupar aquests projectes en els pròxims 3 anys.

En els propers mesos, s’obrirà una nova convocatòria que servirà per posar en marxa una nova sèrie de comunitats sectorials. És en aquesta convocatòria on es preveu presentar la Comunitat BBCAT.

Més informació: Web de la Comunitat BBCAT