Els homes cuidadors, barreres de gènere i models emergents, a debat

El cicle Homes cuidadors. Barreres de gènere i models emergents", que organitza la UAB i la URV, vol ser un espai de reflexió entre els actors implicats en la implicació dels homes en les tasques de cura, per assolir una redistribució igualitària i equitativa de les tasques.

05/10/2017

Serà un espai de reflexió entre els actors implicats en les tasques de cura, per assolir una redistribució igualitària i equitativa de les tasques.

Del 9 d'octubre al 15 de novembre té lloc el congrés "Homes cuidadors. Barreres de gènere i models emergeents", al Palau Macaya de Barcelona, organitzat per la UAB i la Universitat Rovira i Virgili i amb la col.laboració de l'Obra Social "la Caixa". Al llarg de les cinc sessions, hi participarà professorat, investigadors i experts de diferents universitats i institucions implicades en la temàtica.

El proper dilluns, 9 d'octubre, s'inaugura el seminari amb una jornada titulada "Els homes en la cura de fills i filles", que presentarà el director del Palau Macaya, Josep Ollé; la investigadora de la URV, Dolors Comas d'Argemir; i Diana Marre, de la UAB, a les 10.30 hores del matí.

A continuació la professora del Departament d'Antropologia i directora del Centre AFIN de la UAB, Diana Marre, parlarà de la implicació dels homes en la cura de la infància, a les 10.45h. A les 11.45h. es durà a terme el taller "Pares, mares i cura infantil", amb les investigadores de la UAB, Bruna Álvarez i Priscila Rivera, i amb un convidat que explicarà la seva experiència personal com a pare de família amb parella-dona, dinamitzat per la professora de la UAB, Antonia Arreciado.

A la tarda, a les 15.30 hores fins a les 18 hores, tindrà lloc el taller "Està canviant el model familiar de cura?", amb les investigadores de la UAB, Chandra Clemente Martínez, Beatriz San Román i un convidat que explicarà la seva experiència com a pare de família homparental, que serà dinamitzat per la professora de la Universitat de Vic, Paola Galbany.

Per acabar, a les 18.30 hores, la investigadora Livia Olah, de la Stockholms Universitet, pronunciarà la conferència "Homes i criança en l'entorn de la família a Europa".

Altres sessions
El 23 d'octubre continuarà el seminari amb el taller "Famílies i situacions de dependència: homes implicats en la cura", "La cura com un àmbit d'ocupació: la incorporació dels homes" (6 de novembre), "Barreres culturals: el gènere i la cura en els mitjans i en la ficció" (9 de novembre),i "Necessitats de cura, polítiques públiques i alternatives: organització del temps i corresponsabilitat en la cura" (15 de novembre).

CONFERÈNCIES DE LES JORNADES: aquí

Per participar als tallers, oberts al públic en general, i gratuïts: enviar correu a recerca.homescuidadors@urv.cat
 

Notícies relacionades

Totes les notícies