Sala de premsa Premsa i mitjans

Silvia de Bianchi, reconeguda amb un Starting Grant

Silvia de Bianchi, investigadora Ramón y Cajal de la UAB
La professora Silvia de Bianchi, investigadora Ramón y Cajal del Departament de Filosofia, rebrà un dels Starting Grants que ha concedit el Consell Europeu de Recerca (ERC) en la convocatòria d’enguany per a investigadors joves i novells.

07/09/2017

Amb el finançament concedit Silvia de Bianchi durà a terme el projecte PROTEUS “Paradoxes and Metaphors of Time in Early Universe(s)”, en què examinarà les principals estratègies llegades per la filosofia occidental en la representació del temps en cosmologia, amb l’objectiu de modificar la metafísica actual i la seva relació amb la cosmologia, a la llum dels debats científics d’avui dia en la gravetat i la cosmologia quàntiques. Per a la seva realització, de Bianchi comptarà amb un equip d’investigadors dels camps de la filosofia, les matemàtiques i la física i promourà l’aplicació d'una nova metodologia que emfatitzi la rellevància de la història de la filosofia i la interacció actual entre filòsofs i científics.

Doctorada en Filosofia per la Universitat de Roma “La Sapienza”, Silvia de Bianchi es va incorporar a la UAB l’any 2014, com a investigadora Marie Curie al Centre d’Història de la Ciència (CEHIC) i aquest any ha passat a formar part del Departament de Filosofia com a investigadora Ramón y Cajal. Anteriorment va ser investigadora a l’University College London, a la Siegen University and TU Dortmund i a l’École Normal Supérieure.

D’altra banda, l’ERC també ha concedit un Starting Grant a Elvan Boke, investigador del Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG), centre de l’Esfera UAB i del qual la Universitat en forma part, per al projecte DORMAN TOOC YTE “Understanding the Balbiani Body. A super-organelle linked to dormancy in oocytes”.

Les convocatòries Starting Grants s’atorguen únicament per criteris d’excel·lència científica i cada projecte té una dotació de fins a 1,5 M d’euros. Enguany, l’ERC ha concedit ajuts fins a un total de 605 M a 406 investigadors de 48 nacionalitats diferents.