La UAB participa en el nou Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística

Presentació del Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya
Foto: Agència Catalana de Turisme.

Les institucions i universitats implicades en el coneixement del sector turístic col·laboraran a través del nou Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya, que ha presentat la Generalitat. Hi participarà l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera.

28/07/2017

La UAB ha participat avui en la signatura d'un acord entre universitats, la Generalitat i altres institucions per crear el Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya (SIITC), que permetrà generar i transferir coneixement per impulsar el desenvolupament del sector turístic.

El secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, ha presentat el nou SIITC en un acte a Barcelona on han participat la rectora de la UAB, Margarita Arboix; la directora de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, Maria Noguera; i representants de les altres institucions que han signat l'acord: la UB, la UdL, la UdG, la URV, la UOC, la UPC, la UPF, la URL, el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona, la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El SIITC sumarà el treball de, entre altres agents, grups de recerca de les universitats implicades per tal de generar informació que permeti definir millor el model turístic català. Es preveu la creació d'una plataforma que integrarà bases de dades rellevants per al coneixement del turisme a Catalunya i altres fonts d'informació relacionades amb el sector (per exemple, indicadors territorials, ambientals o urbanístics). A partir d'aquí, seran creades eines de transferència i xarxes de coneixement o grups de treball.

Amb aquesta nova plataforma, es vol establir sinergies entre els experts i agents implicats al sector, posar el coneixement sobre turisme a l'abast de tothom i assolir un "model de coneixement" adaptat a les necessitats del sector turístic català. És, a més, un sistema únic a Espanya que, segons la Generalitat, haurà de contribuir a reforçar la posició de lideratge de la destinació turística catalana.

Més informació: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB

 

Notícies relacionades

ICTA

La UAB reuneix experts mundials en decreixement i justícia ambiental

L’ICTA-UAB organitza del 24 de juny al 6 de juliol la Vª Escola d’Estiu sobre Decreixement i Justícia Ambiental. El curs, que enguany porta per títol “Donant sentit a través de la democràcia, la no violència i la convivència”, tractarà sobre el paper del decreixement en la transformació cap a una societat més justa.   Llegir més

Totes les notícies