Estudiants i professors de la UAB participen en una òpera global sobre les partícules elementals

Cor de la UAB

Membres de la comunitat universitària de la UAB han participat en el projecte Global Science Opera, tot elaborant un fragment de l'òpera sobre les partícules elementals que ha estat realitzat per voluntaris d'arreu del món. L'obra serà presentada a la xarxa el proper 19 de novembre, a les 13,30 h.

16/11/2016

Estudiants i professors de la UAB han participat en el projecte Global Science Opera, consistent en l'elaboració de l'òpera Ghost Particles, sobre les partícules elementals, que serà estrenada per streaming el proper 19 de novembre, a les 13,30 h, al web del projecte i al canal HNYTT.

Hi participen grups d'universitats i altres institucions d'una vintena de països que elaboren els diferents fragments dels quals es composa l'òpera global, que relata el viatge arreu del món de João i els seus dos amics, que van descobrint les partícules elementals. A la UAB, s'ha realitzat una peça de dos minuts sobre la interacció entre el bosó de Higgs i els quarks.

La peça es basa en un poema composat per David Jou, catedràtic del Departament de Física, que ha estat musicada per Oliver Carrasco, membre del Cor de la UAB, i interpretada pel propi Cor. Al fragment, a més, hi actuen alumnes del Col·legi Montserrat de Barcelona.

Més informació: Global Science Opera Web

 

Notícies relacionades

SummerSchool2018

La "UAB Barcelona Summer School" comença dilluns

El dilluns, 25 de juny, comença la UAB Barcelona Summer School, la 3a edició de l’escola d’estiu internacional que enguany s'obre a l'alumnat UAB. Té lloc en dues tandes: del 25 de juny al 13 de juliol, i del 16 de juliol al 3 d'agost. Llegir més

Totes les notícies